Košarkašima "Crikvenice" u subotu počinje novo prvenstvo

1 - Matej Modrić
2 - Ivor Benić
3 - Zoran Dragojević, Dalibor Latin i Leo Mišković

Košarkašima „Crikvenice“ u subotu počinje prvenstvo u Drugoj muškoj ligi – zapad (tako se službeno sada zove liga), u kojoj će za protivnike imati momčadi: Kvarner junior (Rijeka), Krk, Stoja (Pula), Rovinj, Kraljevica, Rudar (Labin), Kastav, Pazin i Šanac (Karlovac).
Iz ove lige se ne ispada jer nema trećeligaškog natjecanja, prvak lige ide u viši rang natjecanja, a to je Prva muška liga u kojoj od klubova iz naše regije igra „Kvarner 2010“. U najvišem rangu natjecanja, a to je HT Premijer liga iz naše regije igra KK „Škrljevo Adria Oil“.
U razgovoru s trenerom košarkaša „Crikvenice“ Zoranom Dragojevićem saznali smo kako ove sezone u ekipi neće biti ni jednog igrača „sa strane“, dres „Crikvenice“ nosit će igrači ponikli u Klubu.
Predvodit će ih Mauro Veljačić koji bi svojom igračkom kvalitetom mogao igrati u bilo kojem hrvatskom klubu (i šire), ali kako je još lani odlučio prestati s aktivnim (profesionalnim) igranjem košarke, „iz gušta“ će igrati za svoj matični klub. Novost je da se ekipi priključio Matija Šamanić koji je prošle sezone odlučio završiti karijeru, no zov „radosti loptanja pod obručima“ je bio toliki da se Šamo opet aktivirao. Sigurno je da će svojim ogromnim iskustvom i košarkaškim znanjem ovaj dvojac puno pomoći ekipi, posebno mlađim igračima.
Uz njih će u novoj sezoni igrati Alen Mandžuka, Ivor Benić, Sven Car, Branko Sviben, povratnici Matej Modrić i Sandro Domijan, zatim mladi Marko Šulentić, Beppe Gabriel Tomas, Noa Svetić, Luka Đipalo, Paolo Latin, Bruno Vilušić, Andro Blažević, Dino Koščić i Tin Tikveša.
Zahvaljujući treninzima koje su uz trenera Dragojevića vodili pomoćni trener Dalibor Latin i kondicijski trener Leo Mišković, a počeli su još polovicom kolovoza, ekipa je odlično pripremljena. Prema najavama „Crikvenica“ se može upustiti u borbu za prvo mjesto i izboriti plasman u viši rang, što je, uz razvijanje mladih igrača, jedan od ciljeva u predstojećoj sezoni.
U prvom kolu košarkaši „Crikvenice“ u subotu igraju protiv „Krka“, nažalost bez gledatelja zbog protuepidemijskih mjera.

Podijelite