Košarkašice "Arxa Crikvenica" prvakinje Hrvatske u mini košarci!

Veliki uspjeh postigle su djevojčice ŽKK "Arx Crikvenica" i KK "Kraljevica" - osvojile su 1. mjesto na državnom natjecanju u mini košarci. Natjecanje je održano u Đurđevcu gdje su se naše košarkašice natjecale s 10 najboljih ekipa u Hrvatskoj i postigle su rezultat dosad nezabilježen u našim regionalnim košarkaškim okvirima.
Za ekipu su igrale: Vita Turina, Matea Burić, Maja Lena Gajić, Jana Knez, Natali Vidas, Leona Bogović, Neomi Zoričić, Lara Vuleta, Vita Vukić, Mila Gulin, Eli Volarić, Ema Kikić, Elena Farkaš i Gea Močilac. Trener ekipe je Krešimir Kozlevčar.
Nakon osvajanja naslova prvakinja Hrvatske trener Krešimi Kozlevčar nam je iznio svoje impresije:
- Natjecali smo se s ekipama Rovinja, KA Anđa Jelavić, Zagreba, Virovitice, Županje, Pleternice, Dugopolja, Folke Borovje i Koprivnice. Nakon što smo odigrali natjecanje u skupini B gdje smo završili s tri pobjede i jednim porazom, prolazimo u polufinale gdje se susrećemo s regionalnim prvakom, ekipom Rovinja.
Pobjeđujemo utakmicu i prolazimo u finale gdje se susrećemo s Košarkaškom akademijom Anđa Jelavić.
U samom finalu igrala se jako uzbudljiva košarka na radost prepune dvorane gdje se pobjednik odlučio u zadnjim minutama utakmice. Naša ekipa bila je spretnija u završetku i uspijevamo pobijediti i krenuti s velikim slavljem, jer smo upravo osvojili naslov prvaka države!

Dječji osmjesi i suze radosnice krenule su same od sebe jer su djevojke to zaista zaslužile. Od prve minute turnira pokazale su pravi sportski duh i zajedništvo te je njihov timski rad na kraju nagrađen zlatnom medaljom. Treba spomenuti veliku podršku sa tribina od roditelja koji su nas pratili na turniru. Pravo sportsko navijanje bilo je prisutno cijeli turnir te nas je i sam organizator pohvalio kako se pozitivno navijalo na tribinama za mlade košarkašice.
Našim curama rezultat nije bio imperativ jer se ipak radi o mlađim dobnim kategorijama, ali veseli nas da su djevojke pokazale natjecateljski žar. Njihovo odricanje da bi bile redovite na treningu, stizanje i usklađivanje školskih obaveza, odlazak u slobodno vrijeme na igralište „kako bi se igrale košarke“ dalo je rezultata.
Rezultat je jedna prekrasna košarkaška avantura koja je dobila svoj vrhunac dolaskom u Kraljevicu gdje je organiziran doček! Prije dolaska u Kraljevicu dočekani smo posebnim kombijima koji su nas pod sirenama dovezli do dvorane gdje nas je preko 300 ljudi dočekalo sa bakljama, konfetima i raznim pirotehnikama, svirala je živa muzika i cure su dobile doček kao svjetski prvaci!
Na okupljanju su nas dočekali svi naši najdraži, naši prijatelji, djeca iz kluba, gradonačelnik Dalibor Čandrlić, reprezentativka Hrvatske i kapetanica Andrijana Cvitković, cijela uprava kluba i svi treneri, došli su i novinari, snimale su kamere, ma nema tko nije došao i zapljeskao ovim KRALJICAMA!
Cure su otvorile (dječji) šampanjac, pojele slavljeničku tortu, zezale se malo i na mikrofonu te malo i pjevale i plesale na njihovu najdražu pjesmu koja ih je vodila kroz turnir - "Mama ŠČ". Dobile su ponovno veliki pljesak i osjetila se velika pozitivna energija! 
Iskreno se želim zahvaliti svima koji su nam bili podrška. Poruke i čestitke još uvijek stižu i puno nam znači uključenost svih u naš košarkaški put. Velika nam je želja u ŽKK" Arx Crikvenica" i KK "Kraljevica" pružiti djeci kvalitetan rad, uz putovanja, prijateljstva i zdrav život kroz bavljenje sportom.
Vizija da želimo stvoriti jaki košarkaški prsten polako se ostvaruje i pozivamo sve da nam se pridruže jer garantiramo puno zabave! Cilj je djecu potaknuti da se bave sportom jer, nažalost, sve više imamo sjedilački način života, a potrebno je vratiti djecu na igrališta i potaknuti ih na stil života gdje se krećemo i gdje se naša djeca igraju!

Završni rezultat je bio još slađi kada su odlukom organizatora u najbolju petorku turnira izabrane naše dvije igračice Ema Kikić i Matea Burić. UZ to Matea Burić dobila je titulu „najbrže košarkašice Hrvatske“ pobjedom u košarkaškim igrama, a Ema Kikić je proglašena za najbolju igračicu državnog natjecanja!
Za kraj velika pohvala HKS-u i košarkaškom savezu Koprivičko-križevačke županije. Na turniru je bilo sve odlično i niti u jednom trenutku nam nije ništa nedostajalo. Posebna zahvala g. Leonardu Maziću i g. Zdravku Rupniku na angažmanu, profesionalnosti i svakom slobodnom trenutku gdje su nam pomogli oko svih upita. Ponovilo se! 

Rezultati:

ŽKK “ARX CRIKVENICA ” - KK “DUGOPOLJE ” 53:21 (20:0,7:10,12:0,14:11)

ŽKK ARX CRIKVENICA: Turina 8, Gulin 4, Gajić 4, Volarić 4, Burić 17, Kikić 12, Bogović 2, Vidas, Vukić 2, Knez, Vuleta, Farkaš, Zoričić. Trener: Krešimir Kozlevčar

ŽKK ŠK“ PLETERNICA” - ŽKK “ARX CRIKVENICA ” 30:27 (0:8,13:6,7:8,10:5)

ŽKK ARX CRIKVENICA: Turina 1, Gulin 6, Gajić, Volarić, Burić 5, Kikić 6, Bogović, Vidas 3, Močilac, Vukić 1, Knez, Vuleta, Farkaš, Zoričić. Trener: Krešimir Kozlevčar 

ŽKK “KOPRIVNICA ” - ŽKK “ARX CRIKVENICA ” 11:32 (2:6,4:9,4:9,1:8)

ŽKK ARX CRIKVENICA: Turina 2, Gulin 7, Gajić, Volarić, Burić 11, Kikić 6, Bogović 4, Vidas, Vukić 2, Knez, Vuleta, Farkaš, Zoričić. Trener: Krešimir Kozlevčar 

ŽKK “ARX CRIKVENICA ” - ŽKK “FOLKA BOROVJE ” 33:31 (3:7,8:4,12:11,10:9)

ŽKK ARX CRIKVENICA: Turina, Gulin 5, Gajić, Volarić, Burić 17, Kikić 8, Bogović, Vidas, Vukić 3, Knez, Vuleta, Farkaš, Zoričić. Trener: Krešimir Kozlevčar 

Polufinale: KK “ROVINJ-ROVIGNO ” - ŽKK “ARX CRIKVENICA ” 22:26 (0:6,11:10,3:6,8:4)

ŽKK ARX CRIKVENICA: Turina 7, Gulin 4, Gajić 2, Volarić, Burić 8, Kikić 3, Bogović, Vidas 2, Vukić, Knez, Vuleta, Farkaš, Zoričić. Trener: Krešimir Kozlevčar  

Finale: ŽKK KA“ANĐA JELAVIĆ ” - ŽKK “ARX CRIKVENICA ” 40:49 (10:7,11:12,12:16,9:16)

ŽKK ARX CRIKVENICA: Turina 4, Gulin 3, Gajić, Volarić, Burić 9, Kikić 23, Bogović, Vidas 4, Močilac, Vukić 4, Knez, Vuleta, Farkaš, Zoričić 2 Trener: Krešimir Kozlevčar 

Poredak:

1 ARX CRIKVENICA
2 KA ANĐA JELAVIĆ
3 ROVINJ-ROVIGNO
4 ŠK PLETERNICA
5 ZAGRAB
6 DUGOPOLJE
7 VIROVITICA
8 FOLKA BOROVJE
9 KOPRIVNICA
10 ŽUPANJA 

Pojedinačne nagrade:
- najbolja igračica: EMA KIKIĆ, ARX CRIKVENICA
- najbolji strijelac: NAOMI PETRANOVIĆ, ŠK PLETERNICA
- brzina: MATEA BURIĆ, ARX CRIKVENICA
- slobodna bacanja: NIKA ČAČIĆ, ROVINJ-ROVIGNO
- slalom: NINA GARMA, ZAGREB
- štafeta: LAURA ROJNIĆ, GEA ŠTIGL, ANA PUCIĆ, VICTORIA, VARŠAVA ROVINJ-ROVIGNO 
- prva petorka: 1 EMA KIKIĆ -ARX CRIKVENICA2 MATEA BURIĆ -ARX CRIKVENICA3 ANĐELA BAN -KA ANĐA JELAVIĆ4 ANAMARIJA SPONZA -ROVINJ ROVIGNO5 MARIJA CINDRIĆ -ŠK PLETERNICA 

Košarkašice "Arxa Crikvenica", prvakinje Hrvatske u mini košarci:

Podijelite