Košarkaši po planu protiv Karlovčana

DRUGA LIGA KOŠARKAŠA - ZAPAD

12. kolo: CRIKVENICA - ŠANAC 84:78 (26:19, 24:14, 18:24, 16:21)

Crikvenica, 11.2.2023. Dvorana OŠ Zvonka Cara. Suci: Lenac, Trebatički i Klasan.

CRIKVENICA: Latin 3, Šamanić 12, Car, Karabaić 13, Mandžuka,Vilušić 16, Šulentić 22, Zatezalo, Sviben, Perić 4, Zorić 14. Trener: Dragojević.
ŠANAC: Beber, Manjerović, Panjević 16, Božić 11, Brozović 8, Korač, Turković 30, Stipić, Škrtić 6, Jakin 7. Trener: Panjević.

Premda je pobjeda košarkaša "Crikvenice" protiv gostiju iz Karlovca iskazana sa samo 6 koševa prednosti, nije bilo upitno da će i u ovoj utakmici bodovi ostati u Crikvenici.
Utakmicu bolje otvaraju goste i do sredine prve červrtine su stalno u prednosti. Tada naši košarkaši dižu agresivnost u obrani i koncetraciju u napadu i vrlo brzo okreću rezultat u svoju korist. Druga četvrtina preslika je drugog dijela prve četvrtine i na odmor se odlazi sa 17 poena viška u korist "Crikvenice".
U nastavak utakmice Crikveničani ulaze previše ležerno, što gostujuća ekipa, u kojoj je nekoliko vrlo kvalitetnih igrača (Turković, Panjević, Božić) koristi za smanjenje vodstva domaćih. 
Uporni gosti se ne predaju i dobrim skokom i brzom realizacijom dovode rezultat na +7 koševa za "Crikvenicu". Dalje od toga nisu mogli, ali zaslužili su pljesak za borbenost i košarkašku igru koju su prezentirali.
Trener "Crikvenice" Dragojević rekao je poslije utakmice kako je ovo bila pobjeda kojoj se ne gleda u zube, jer treba znati pobijediti i kad ne ide sve kako je zamišljeno. Najbolji u redovima "Crikvenice" bili su Šulentić, Vilušić i Karabaić. 
"Crikvenica" je vodeća na ligaškoj ljestvici, u utorak naši košarkaši idu  u Labin na zaostalu utakmicu protiv "Rudara", a u subotu dočekuju ekipu FSV-a iz Rijeke.    

crikva.hr

Podijelite