Košarkaši „Crikvenice“ u kvalifikacijama za 1. ligu


Nakon osvajanja naslova prvaka 2. lige – zapad, pred košarkašima „Crikvenice“ su kvalifikacije za ulazak u 1. ligu košarkaša. Kvalifikacije će se igrati u Virju od srijede 26.4. do nedjelje 30.4, po sistemu „svaki sa svakim“, a igrat će prvaci 5 hrvatskih drugih liga.
Košarkaši „Crikvenice“ najprije će u srijedu igrati protiv „Sesveta“, drugoplasirane momčadi regije Centar koja igra umjesto prvaka „Novog Zagreba“, koji je odustao od kvalifikacija. U četvrtak je našim košarkašima protivnik domaća momčad „Podravac“ (prvak regije Sjever), u petak igraju protiv „Mislava“ iz Podstrane (prvaka regije Jug), a turnir zaključuju u subotu protiv „Marsonije“ iz Slavonskog Broda (prvaka regije Istok).
U 1. ligu, koja je inače drugi rang košarkaških natjecanja u Hrvatskoj, plasirat će se dvije najbolje momčadi na turniru. Crikveničani očekuju da upravo oni budu jedna od te dvije momčadi, što nam je potvrdio i trener Zoran Dragojević:
- Vjerujemo da ćemo uspjeti izboriti plasman u prvoligaško društvo, premda to neće biti nimalo lagan zadatak. Konkurencija je jaka i svi klubovi imaju iste aspiracije. Mi smo u stanki nakon prvenstva dobro trenirali, premda nam je problem bio što nismo imali pripremnih utakmica. Na kvalifikacije idemo u kompletni, svi su zdravi i željni uspjeha, a u sastavu će biti Bruno Vilušić, Alen Mandžuka, Bojan Šamanić, Paolo Latin, Dino Koščić, Josip Karabaić, Sandro Domijan, Sven Car, Branko Sviben, Marko Šulentić, Zdeslav Zorić i Mario Perić.

Ivica Šubat

Podijelite