Klara Hica i Šime Maren Lončarić s ekipom PGŽ-a najbolji u Hrvatskoj

Na državno natjecanje "Sigurno u prometu", iz Primorsko-goranske županije išla su četiri učenika koji su pojedinačnim rezultatom na županijskom natjecanju ostvarili najbolje rezultate. Ekipu su činili: Klara Hica i Šime Maren Lončarić iz OŠ Zvonka Cara (mentor učitelj tehničke kulture Ivo Tkalec), Loris Mokrovčak iz OŠ Čavle (mentorica učiteljica tehničke kulture Mira Reljac) i Marta Grgurić iz OŠ Mrkopalj (mentorica učiteljica tehničke kulture Dolores Šegota).

Ekipa Primorsko-goranske županije  osvojila je prvo mjesto na državnom natjecanju, a ukupno je na natjecanju sudjelovala 21 ekipa.

"Sigurno u prometunatjecanje je učenika osnovnih škola u poznavanju prometnih propisa i sigurnosnih pravila. Ovu prometno edukativnu akciju tradicionalno organizira Hrvatski autoklub zajedno s Ministarstvom znanosti i obrazovanja  te Agencijom za odgoj i obrazovanje.
Natjecanje „Sigurno u prometu“ provodi se za učenike osnovnih škola s ciljem da učenici dobiju temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima, te da što bolje svladaju vještinu vožnje biciklom. Natjecanje se sastoji od teorijskog dijela natjecanja (provjere znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima) te praktičnog dijela natjecanja (upravljanje biciklom prema točno utvrđenom sadržaju).

Natjecanja se provode na više razina. Najprije se održavaju školska natjecanja učenika za izbor ekipe. Pobjednička ekipa od dvije djevojčice i dva dječaka upućuje se na natjecanje na županijskoj razini za ekipu temeljnog autokluba. Županijska natjecanja organiziraju temeljni autoklubovi.
Testove za županijska natjecanja priprema Hrvatski autoklub. Državno natjecanje koje organizira Hrvatski autoklub.Svake se godine u ovoj prometno edukativnoj akciji obuhvati više tisuća osnovnoškolske djece.
Na državnom natjecanju sudjeluju ekipe svih županija i Grada Zagreba.

crikva.hr

Podijelite