Klapa "Tić" na MIK-u s pjesmom "Srce je srićno"

Tribaljska klapa "Tić" će i ove godine zapjevati na festivalu "Melodije Istre i Kvarnera" i time nastavlja niz svojih itekako uspješnih nastupa na ovom popularnom festivalu. Podsjetimo, klapa je na MIK-u postizala lijepe uspjehe svojim samostalnim nastupima kao i nastupima uz druge soliste, a nagrade je osvajala i na drugim festivalima što potvrđuje kontinuitet kvalitetnog rada ovih zaljubljenika u klapsku pjesmu. Mikovska publika ih je prošle godine svojim glasovima nagradila ukupno trećim mjestom, a skladba "Na ovoj punti" i danas se često sluša.              

Ove godine klapa će na festivalskim večerima izvoditi skladbu istog autorskog tima, što znači da skladbu "Srce je srićno" potpisuju Robert Grubišić kao autor glazbe i koautor aranžmana zajedno s Ivanom Ninom Načinovićem te Vjeko Alilović kao tekstopisac. Isti je autorski tim Tićima donio još poneku nagradu na festivalima u Hrvatskoj, a ovogodišnja mikovska skladba nosi prepoznatljiv zvuk i tekst koji gađa "na prvu" i zasigurno će i ove godine klapa "Tić" ostaviti trag na festivalskim večerima u Kastvu, Malinskoj i Rijeci, a što je itekako važno, vjerujemo da će skladba zaživjeti te se izvoditi i pjevati još dulje vrijeme, jer je "prava domaća pjesma, puna topline, lijepih slika i pozitivnih poruka".              

Osim nastupa na festivalu Melodije Istre i Kvarnera, klapa "Tić" najavljuje i brojne nastupe tijekom ljeta te će MIK sigurno biti dodatna odskočna daska popularizaciji klape i klapske pjesme ovog podneblja.              
Klapa "Tić" djeluje pod KUD-om TIĆ čiji je predsjednik Mario Kružić, umjetnički voditelj je Ivan Nino Načinović, a klapu čine: Andrej Pobor (prvi tenor), Dalibor Papić, Ivica Grbčić, Dino Belobrajić (drugi tenor), Goran Cerović, Nikola Knez (bariton), Boris Glavan, Branko Bruketa (bas).              

Skladbu "Srce je srićno" možete poslušati na

Podijelite