Juniori "Svetog Jakova" otputovali na Final Four najboljih juniorskih ekipa Europe

Juniorska ekipa "Svetog Jakova" predvođena trenerom Vjekoslavom Matetićem i njegovim pomoćnikom Karlom Šabanom otputovala je rano jutros u Italiju, u gradić Pont Saint-Martin blizu Aoste, gdje se ovog vikend održava Final Four najboljih boćarskih ekipa Europe.
U sastavu "Svetog Jakova" su osvajači medalja sa zadnjeg juniorskog SP, svjetski prvak Žarko Jerčinović, Filip Klarić i Lovro Šipek, zatim Adrian Šipek, Luka Tus, Leon Brnić i Luka Tomić. Za ovo natjecanje svaka ekipa mora imati i dvije djevojke u sastavu, pa su Jakovari "posudili" boćarice Anu Stančić ("Pula") i Klaru Širola "Kastav").
Boćari "Svetog Jakova" juniorski su prvaci Hrvatske i na ovom će natjecanju za protivnike imati najbolje juniorske ekipe iz Francuske (Val de Drome), Italije (Bassa Valle Helvetia) i Slovenije (BK "Pliskovica").
Natjecanje se održava po sistemu "svaki sa svakim". U prvom kolu, sutra ujutro, Jakovari igraju protiv najbolje slovenske ekipe Bk "Plistkovice".

Očekivanja su velika, svi priželjkuju povijesni rezultat koji bi bio kruna fenomenalnih rezultata boćara "Svetog Jakova" ove godine. Podršku juniorima "Svetog Jakova" dat će i dvadesetak navijača koji put Aoste kreću večeras.

Ivica Šubat

 

Podijelite