Josip Dešman i Davor Baričević pobjednici "Arbunove" lignjade

Sinoć je u organizaciji "Pomorskog športsko-ribolovnog društva "Arbun" održana tradicionalana lignjada - 6. "Memorijal Marijana Ivančića Marića.
Iako prognoza  vremena nije bila povoljna, a ulovi  zadnjih tjedana za zaborav, na natjecanje se odazvalo 18 ekipa sa 34 natjecatelja iz svih klubova s područja Grada Crikvenice. Prognoza se obistinila, u početku lignjolova je bilo mrtvog mora od bure, a sa sumrakom je i zapuhala bura. Glavnina barki se prebacila bliže obali, a samo nekoliko najupornijih je ostalo na moru do samog kraja.
Nakon 4 sata skosanja i panelanja na vaganje je ulov donijelo 12 ekipa. Ulovljeno je 47 lignji, 2 sipe i 2 totnjaukupne težine 5425 grama.
Prvo mjesto s 8 ulovljenih lignji i jednom sipom te ukupno 1270 bodpva osvojila je ekipa "Nevera" u sastavu Josip Dešman i Davor Baričević.
Drugo mjesto 6 ulovljenih lignji i jednim totnjom vrijednih 705 bodova osvojila je ekipa u sastavu Goran Martić i Marin Šubat.
Treće mjesto sa 6 ulovljenih lignji i jednim totnjom i 630 bodova osvojila je ekipa u sastavu Vladislav Krištafor i Marijan Lovrić.
Najteži ulov, sipu od 285 grama ulovio je Davor Baričević.
Najboljima su podijeljene medalje i poklon paketi sponzora DTD iz Dugog rata i "Tamaracoma" iz Čavli.

Najuspješniji na "Arbunovoj" lignjadi

crikva.hr

Podijelite