Jedriličari "Vala" najbolji na regatama u Rabcu i na Jarunu

Rabačka regata 2023.   

Najmlađi jedriličari JD "Val" u klasi Optimist nastupili su od 28.9. do 1.10. na Rabačkoj regati .  
Na regati je nastupilo 88 jedriličara i jedriličaki iz Hrvatske, a JD "Val" je imao dvanaest natjecatelja u pratnji trenera Roberta Jurinčića. U tri dana odjedreno je šest plovova po umjerenom burinu, s jakim kurentom koji je zadavao velike probleme jedriličarima posebno mlađima koji nemaju toliko iskustva sa tako jakim morskim strujama
Odlična  je bila cijela ekipa "Vala", najbolje plasirani bio je Borna Mohač na prvom mjestu, uz njega pehar je osvojila Rita Lukarić kao trećeplasirana djevojčica do 12 godina.
- Rezultatima smo zadovoljni, nažalost diskvalifikacije radi preuranjenog starta koštale su Lauru i Tomu boljeg plasmana. - ističe trener Jurinčić.
U tri dana odjedreno je šest plovova po umjerenom burinu, s jakim kurentom koji je zadavao velike probleme jedriličarima posebno mlađima koji nemaju toliko iskustva sa tako jakim morskim strujama.
Optimisti "Vala" zauzeli sljedeće pozicije:
1. Borna Mohač
11. Niko Katunar
19. Laura Čugalj
30. Rita Lukarić (3. djevojčica do 12 godina)
35. Dorian Car
39. Filip Dragojević
40. Ena Mohač
48. Tena Karlović
49. Sandro Mato Car
51. Toma Kukuljan
58. Toni Turina
77. Lucijan Penava

34. Kepertov memorijal

Najmlađi jedriličari "Vala" u klasi Optimist i klasi ILCA 4  nastupili su i na regati "Kepertov memorijal" u Zagrebu na jezeru Jarun, 7. i 8. listopada. U dva  dana odjedreno je šest plovova.
Na regati je nastupilo 58 jedriličara i jedriličarki iz Hrvatske, a JD "Val" je imao jedanaest natjecatelja u klasi Optimist te dvije  natjecateljice u klasi ILCA 4, u pratnji trenera Roberta Jurinčića.  

Opet je najbolje plasirani bio Borna Mohač na prvom  mjestu, Niko Katunar je bio treći, Laura Čugalj je zauzela ukupno četvrto mjesto, a u konkurenciji djevojčica bila je druga.
U prvih deset su bili Dorian Car na šestom  mjestu, Toma Kukuljan na osmom mjestu, te na desetom mjestu Rita Lukarić kao prvoplasirana djevojčica do 12 godina, a u ukupnoj konkurenciji djevojčica treća., Ena Mohač je u konkurenciji djevojčica do 12 godina zauzela drugo mjesto, Tena Karlović je u konkurenciji djevojčica do 12 godina zauzela treće mjesto. Sandro Mato Car je u konkurenciji djevojčaka do 12 godina zauzeo drugo mjesto.
Puno pehara za naše Optimiste.
U klasi ILCA 4 Doria Pajan je zauzela 1. mjesto, dok je Dora Švast bila 2. u konkurenciji djevojaka.
Naši najmlađi Ena, Tena, Sandro pokazuju sve bolje jedrenje, u uvjetima na Jarunu odlično su jedrili te će u budućnosti biti top jedriličari. - ističe trener Jurinčić.

Naši su su optimisti zauzeli slijedeće pozicije:
1. Borna Mohač
3. Niko Katunar
4. Laura Čugalj (2. djevojčica)
6. Dorian Car
8. Toma Kukuljan      
10. Rita Lukarić (1. djevojčica do 12 godina, 3. djevojčica)      
13. Filip Dragojević
14. Sandro Mato Car (2. dječak do 12 godina)
15. Ena Mohač (2. djevojčica do 12 godina)
16. Tena Karlović (3. djevojčica do 12 godina)
27. Lucijan Penava  

Naše jedriličarke u klasi ILCA 4 zauzele su slijedeće pozicije:      
5. Doria Pajan (1. djevojčica)      
7. Dora Švast (2. djevojčica)  

crikva.hr

Podijelite