Jedriličari "Vala" najbolji i na "Kupu Košljuna"

Najmlađi jedriličari JD „Val“ nastupili su 12. i 13.8. na "Kupu Košljuna" u klasama Optimist i ILCA 4. Na regati je nastupio 71 jedriličar i jedriličarka iz Hrvatske, a JD "Val" je imao dvanaest natjecatelja u klasi Optimist te tri natjecateljice u klasi ILCA 4. U subotu su odjedrena tri plova po burinu snage 6 - 10 čvorova, dok se u nedjelju nije jedrilo zbog nedostatka vjetra.

Odlična je bila cijela ekipa, najbolje plasirani bio je Borna Mohač koji je pobijedio i na ovoj regati. Niko Katunar je bio četvrti, Laura Čugalj je zauzela ukupno peto mjesto, a u konkurenciji djevojčica bila je druga. Rita Lukarić je kao prvoplasirana djevojčica do 12 godina, u ukupnom plasmanu zauzela odlično deseto mjesto. Tena Karlović je u konkurenciji djevojčica do 12 godina zauzela treće mjesto.
Najmlađi jedriličari „Vala“ Ena Mohač, Tena Karlović, Sandro Mato Car i Toni Turina pokazuju sve bolje jedrenje te će u budućnosti biti vrhunski jedriličari. Šteta za Sandra koji je u posljednjoj regati napravio jednu veliku grešku što ga je u konačnici udaljilo od osvajanja prvog pehara, ali ne sumnjamo da će se i to uskoro dogoditi.
U klasi ILCA 4 naše djevojke odlično su jedrile, te nakon nešto više od mjesec dana treninga u novoj klasi postižu odlične rezultate. Doria Pajan je je u konkurenciji djevojčica osvojila prvo mjesto, Adriana Mužević je bila treća u konkurenciji djevojčica. Odlična je to motivacija za daljnji rad.

Rezultati jedriličara „Vala“:

Klasa Optimist:

1. BORNA MOHAČ
4. NIKO KATUNAR
5. LAURA ČUGALJ (3. u konkurenciji djevojčica)
9. DORIAN CAR
10. RITA LUKARIĆ (1. u konkurenciji djevojčica do 12 g.)
11. FILIP DRAGOJEVIĆ
14. TOMA KUKULJAN
19. TENA KARLOVIĆ (3. u konkurenciji djevojčica do 12 g.)
27. SANDRO MATO CAR
33. ENA MOHAČ
35. TONI TURINA
45. LUCIJAN PENAVA

Klasa ILCA 4:

6. DORIA PAJAN (1. u konkurenciji djevojčica)
9. ADRIANA MUŽEVIĆ (3. u konkurenciji djevojčica)
10. DORA ŠVAST

Najmlađi jedriličari "Vala" s trenerima Robertom Jurinčićem i Svenom katnićem

crikva.hr

Podijelite