Jedan od najpopularnijih američkih sportova – pickleball – došao na Rivijeru Crikvenica!

Turistička zajednica Grada Crikvenice, u suradnji s Pickleball club Nikola Tesla Croatia i Association of Croatian American Professionals – ACAP-om, organizirala je Pickleball Spring Event koji je održan u subotu, 23. ožujka 2024. u Crikvenici u dvorani Osnovne škole Zvonka Cara.

Pickleball, dinamičan i zarazan sport koji kombinira elemente tenisa, badmintona i stolnog tenisa, privlači sve veći broj zaljubljenika diljem svijeta. Bez obzira jeste li profesionalni igrač ili amater, ovaj događaj ponudio je priliku za upoznavanje s ovim uzbudljivim sportom i sudjelovanje u profesionalnom turniru.
Turnir je okupio natjecatelje iz SAD-a, Švedske, Mađarske, Zagreba i Gospića. Pickleball Spring Event nije bio samo prilika za natjecanje, već i za druženje s ljubiteljima sporta te istraživanje ljepota Rivijere Crikvenica i okolice.
Jedan teren je bio namijenjen svima koji su htjeli vidjeti i naučiti nešto novo izvan natjecateljskog dijela uz vodstvo stručne osobe. Organizatori su posebno ponosni jer su na događaju sudionici odlučili da će osnovati pickleball klub u Crikvenici, što će biti veliki iskorak za proširenje sportske ponude u gradu, ali i napredak u turističkoj ponudi rivijere.
Za osvajanje Pickleball Spring Eventa borilo se 20 igrača, a nakon tri intenzivna meča u finale su ušli László Szeli, igrač iz Mađarske, Fredrik Quistbergh, Andreas Danielsen i Petter Broden, igrači iz Švedske, Steven Pavletić, igrač iz SAD-a, Nikola Begić, igrač iz Zagreba te Mijo Maračić i Milan Pintar, igrači iz Gospića.

 

Finale je bilo neizvjesno, s igračima iz četiriju zemalja. Nakon ukupno odigranih sedam mečeva, prvo mjesto zauzeo je László Szeli, igrač iz Mađarske, drugo mjesto zauzeo je igrač iz Švedske Fredrik Quistbergh. Treće mjesto osvojio je Nikola Begić iz Zagreba. 
Turistička zajednica Grada Crikvenice za sve sudionike je pripremila posebno dizajnirane Pickleball Spring majice, dok su nagrade za najbolje igrače osigurali Pickleball web shop Maestral i suvenirnica Zera, koje su igrači preuzeli u Pickleball Tesla vrećicama. Turistička zajednica Grada Crikvenice nakon turnira igračima je organizirala druženje i večeru u konobi Karoca, u sklopu koje su se igrači imali priliku još bolje upoznati i razmijeniti iskustva.
Jadran d.d. je pripremio posebnu ponudu smještaja za sudionike pickleball turnira koji su imali mogućnost uživati u udobnom smještaju i kvalitetnoj usluzi hotela Esplanade u Crikvenici uz uslugu polupansiona.

 

„Zahvaljujem svima koji su bili dio ove nezaboravne pickleball priče. Svakako ćemo podržati osnivanje pickleball kluba u Crikvenici jer je to odličan temelj za razvoj ovog sporta i prihvat pickleball igrača u turističkom smislu. I dalje ćemo razvijati planove za gradnju terena, a uspostavljena je i suradnja u tom smjeru s hotelskom tvrtkom Jadran. Veseli me činjenica da su na subotnjem turniru bili predstavnici čak dviju turističkih agencija koje žele pickleball uvrstiti u svoje paket aranžmane“, rekla je direktorica TZG Crikvenice Marijana Biondić.

„Pridružujem se riječima čestitke i zahvale na prvoklasnoj profesionalnoj organizaciji prvog pickleball turnira u Crikvenici. Ovaj dogadjaj već daleko odjekuje i opravdava viziju i upornost organizatora. Druženje, poznanstva i uspostavljeni kontakti su najveća dugoročna vrijednost. Veselimo se sljedećim koracima i uspjesima“, rekao je Steven Pavletić iz ACAP udruženja.

Marija Ružić iz Pickleball cluba Nikola Tesla Croatia rekla je: „Veseli nas što je TZG Crikvenice prepoznala potencijal pickleballa i pokazala da su odlični domaćini. Hvala svima koji su doprinijeli ovom eventu i vidimo se 12. travnja 2025. na drugom Pickleball Spring Eventu u Crikvenici!“

crikva.hr

Podijelite