"Jazine" i "Crikvenica" pobjednici 32. turnira "Old Stars Zagreb 2021."

1 -Vesna Car Samsa i Zoran Dragojević


U Gradskoj sportskoj dvorani i sportskoj dvorani OŠ Zvonka Cara od petka do nedjelje održan je 32. međunarodni turnir veterana u košarci "Old Stars Zagreb 2021." Iako s nešto manje ekipa nego prijašnjih godina, veliki je uspjeh organizatora što je turnir održan, nakon što je standardni termin ovog najstarijeg turnira veterana u regiji pomaknut s kraja svibnja na kraj kolovoza. Razlozi za to su općepoznati - pandemija koronavirusa koja je i inače poremetila veteranske košarkaške aktivnosti.
Turnir je igran u dvije kategorije, u onoj "mlađoj" najviše uspjeha imala je ekipa zadarskih "Jazina" koja je u finalu pobijedila "Podravac" iz Virja. Zadrani za koje su igrali još uvijek aktivni košarkaši Jasmin Perković i Siniša Štemberger, predvođeni Danom Marinovićem, bila je uvjerljivo najbolja na turniru i zasluženo je osvojila prvo mjesto.
U kategoriji 50+ momčad "Crikvenice" u sastavu Zoran Dragojević, Saša Pahlić, Hrvoje Domijan, Denis Cvitković, Vedran Grbčić i drugi u uzbudljivom finalu izvojevali su pobjedu protiv "Legitime" iz Maribora, za koju je među ostalima igrao proslavljeni slovenski košarkaš Slavko Kotnik.
Pehare i medalje najboljima na turniru uručila je Vesna Car Samsa, predsjednica Gradskog vijeća Grada Crikvenice.
Turnir je organizirala zagrebačka Prva udruga košarkaških veterana "Old Stars Zagreb '89" u suradnji s Košarkaškim klubom "Crikvenica". Pokrovitelji turnira su Grad Crikvenica i Turistička zajednica Grada Crikvenice, uz potporu Primorsko-goranske županije i crikveničke hotelske kuće "Jadran" d.d.

Veterani "Crikvenice", Vesna Car Samsa, predsjednica Gradskog vijeća i Siniša Pušonjić, predsjednik Prve udruge košarkaških veterana "Old Stars Zagreb"

Veterani "Jazina" (Zadar) i Vesna Car Samsa, predsjednica Gradskog vijeća

Riječke "Rožice"

Veterani "Podravca" (Virje)

Veterani "Legitime" (Maribor)

crikva.hr

Podijelite