Jakovarka Sanja Juričić odigrala prvu seniorsku prvoligašku utakmicu

1 - Sanja Juričić
2 - Krešimir Kozlevčar i Sanja Juričić u našoj redakciji
3 - Sanja Juričić (16) u ekipi "Otočca"

U Jadranovu je uvijek bilo dobrih košarkaša, u zadnje vrijeme i košarkašica, među kojima se ističe sedamnaestogodišnja Sanja Juričić odnedavno igračica ŽKK „Otočac“ u 1. ženskoj ligi – skupina B.
Sanja je nedavno upisala prve minute u seniorskom ligaškom natjecanju, u utakmici između „Otočca“ i „Jabuke“ iz Zaprešića, a nas je zanimalo otkud Jakovarka u dresu ličkog prvoligaškog kluba?
- Do toga da igram za „Otočac“ došlo je stjecajem okolnosti. Naime, kako je mom matičnom klubu crikveničkom „Arxu“ zbog epidemioloških mjera privremeno obustavljeno treniranje i natjecanje, a prvoligaškim klubovima nije, klub iz Otočca je izrazio želju da moja suigračica u „Arxu“ Judita Srdoč i ja odigramo sezonu za njih.
Meni se to činilo zanimljivim, kao jedno novo iskustvo i sportski izazov pa sam ponudu prihvatila, dok Judita nije. Tako ja sada igram i treniram za „Otočac“, gdje su me suigračice odlično prihvatile i već sam u svom prvom nastupu dobila solidnu minutažu. Malo je naporno putovati u Otočac na utakmice i treninge, ali nije mi teško i vrlo sam zadovoljna što sam se na ovo odlučila. – rekla nam je simpatična Sanja.

Njezin prvi trener Krešimir Kozlevčar posredovao je u ovom angažmanu:
- Situacija s korona krizom nas je svih pogodila, a posebno su pogođene djevojke kojima je onemogućeno treniranje i igranje košarke. Kako sam ja u dobrim odnosima sa svim košarkaškim trenerima i djelatnicima došlo je do dogovora da Sanja odigra sezonu za „Otočac“, što će joj nesumnjivo jako koristiti.
Inače, Sanja je jedna od naših najboljih igračica, vrlo je talentirana i radišna, spremna učiti i slušati i mogla bi napraviti lijepu košarkašku karijeru. Uz to je i odlična učenica tako da je pravo zadovoljstvo imati takvu djevojku u klubu.
Zanimljivo je kako sam je uspio pridobiti da prije tri godine počne trenirati košarku, a trebalo mi je dosta nagovaranja. Sanja je naime stalno igrala nogomet s dečkima na igralištu iza škole u Jadranovu, nogomet joj je bio najdraži sport. Tek kad sam joj rekao kako mi na treninzima često igramo nogomet, pristala je i vrlo brzo je postala vrsna košarkašica.
Inače, planovi ŽKK „Arx“ su da na jesen oformimo seniorsku ekipu koja će igrati ligaško natjecanje, čime ćemo uz nastupe u kadetskoj WABA ligi na još višu razinu podići kvalitetu ženske košarke na ovom području – istakao je Krešimir Kozlevčar.

Ivica Šubat    

Podijelite