Jadranovo u subotu domaćin veslačkih regata

Veslački klub „Jadran“ Rijeka osnovan je 1922. godine na Sušaku te je prošle godine slavio 100. godina uspješnog rada. U navedenom periodu „Jadran“ predstavlja jedan od glavnih stupova nosioca kvalitete i izvrsnosti kao jedinstveni sportski kolektiv u Rijeci i okolici. Dugi niz godina VK „Jadran“ organizira popularnu „Kvarnersku regatu“ kao najveće veslačko natjecanje na sjevernom Jadranu koje je dio kontinentalnog kupa Hrvatske ''Miljenko Finderle'', na kojemu svake godine nastupa više od 500 veslača i veslačica. Nakon Rijeke, Bakra i Lokvi, 64. Primorsko – goranska veslačka regata ove godine održava se u Jadranovu na veslačkoj stazi ispred glavne plaže.
Pozivamo sve prijatelje i ljubitelje veslačkog sporta da u subotu, 27. svibnja, dođu u Jadranovo, podrže ovu sportsku manifestaciju i uživaju u nadmetanju mladih i starijih veslača i veslačica. Start regate je u 12:00 sati.

Sudionici regate bit će veslačice i veslači kadetskog, mlađeg juniorskog i juniorskog uzrasta u prosjeku od 12 do 18 godina. Sudjelovat će HAVK Mladost Zagreb, VK Trešnjevka Zagreb, VK Croatia Zagreb, VK Zagreb, VK Istra Pula, VK Glagoljaš Omišalj, VK Medulin, VK Arupinum Rovinj, VK Korana Karlovac i drugi. Očekivani broj natjecatelja, veslačica i veslača, je oko 300, uz prisustvo brojnih drugih članova klubova - trenera, osoblja i veslačkih sudaca te roditelja natjecatelja.  

Organizator: VK „Jadran“ Rijeka
Suorganizatori: Veslački savez Zagreba
Pokrovitelji: Grad Crikvenica, TZG Crikvenice, „Eko – Murvica“ d.o.o.

Podijelite