"Jadran" stipendira učenike i studente


U tijeku je javni Poziv Ministarstva turizma i sporta za sudjelovanje u Programu poticanja obrazovanja u ugostiteljstvu i turizmu u školskoj godini 2021./2022. – stipendiranje u koji program se i ove godine uključio Jadran d.d.
Programom se, u razdoblju od 1. rujna 2021. do 30. lipnja 2022. godine stipendiraju učenici i studenti koji se obrazuju za rad u turizmu i ugostiteljstvu s mjesečnim iznosom stipendije do 2.000 kuna.

“S ponosom obavještavamo sve zainteresirane kako se hotelska grupacija Jadran d.d. i ove godine uključila u program stipendiranja te se nadamo kako će odaziv zainteresiranih učenika i studenata s ovog područja biti velik.” – poručuju iz Jadrana.
Odmah po završetku redovnog školovanja, odnosno studiranja, Jadran d.d. će sa stipendiranim učenicima/studentima sklopiti Ugovor o radu na određeno vrijeme ili Ugovor o radu pripravnika, dok stipendist tijekom primanja stipendije ima obavezu redovito obavljati stručnu praksu, upisivati razrede ili godinu u redovnom roku te ostati u radnom odnosu u tvrtki 12 mjeseci (bez obzira koliko je trajalo stipendiranje).

Svi zainteresirani učenici i studenti mogu se javiti do 10. prosinca 2021. godine, direktno u Službu upravljanja ljudskim resursima ili poslati svoju zamolbu na e-mail: [email protected]
Više informacija o Programu kao i svi potrebni obrasci za prijavu mogu se pronaći na službenoj stranici Ministarstva turizma i sporta(https://mint(https://mint.gov.hr/javni-pozivi-i-natjecaji-11414/t-u-r-i-z-a-m/22181). .gov.hr/javni-pozivi-i-natjecaji-11414/t-u-r-i-z-a-m/22181).
Program stipendiranja učenika i studenata Ministarstvo turizma i sporta provodi još od 2008. godine te je do sada sufinancirano više od 2000 stipendista, a ovo je jedan od načina kojim se nastoji povećati zainteresiranost mladih ljudi za školovanje, a kasnije i za razvoj karijere u turističkom i ugostiteljskom sektoru.

crikva.hr

Podijelite