Ivica Manestar izabrao Ursulu Balas i Karla Šabana

1,2 - Ivica Manestar
2 - U društvu s kolegama iz Italije
3 - Crikvenički piciginaši

Predsjednik i trener u Savate klubu „Reful“ iz Dramlja Ivica Manestar, treći je sudionik našeg izbora za najbolje sportaše Grada Crikvenice u 2020. godini. Manestar u ovom izboru svoj glas nije mogao dati natjecateljima u borilačkim sportovima.  

Izbor Ivice Manestra je sljedeći:  

- Najbolji sportaš: KARLO ŠABAN (Boćarski klub „Sveti Jakov“)
- Najbolja sportašica: URSULA BALAS (Jedriličarsko društvo „Val“)
- Najbolja ženska ekipa: ŽENSKI RUKOMETNI KLUB „MURVICA“
- Najbolja momčad: KUGLAČKI KLUB „CRIKVENICA“
- Najbolja sportašica mlađih kategorija: NIKA CAR (Ženski rukometni klub „Murvica“)
- Najbolji sportaš mlađih kategorija: FRANE MEDIĆ (Biciklistički klub „Crikvenica“).

Ivica Manestar sportom se bavi od malih nogu. Od najranijeg djetinjstva trenirao je taekwondo u kojem je nositelj crnog pojasa. Najveće sportske uspjehe postigao je na natjecanjima u savate boksu (francuskom boksu).
U tom sportu osvojio je brojne naslove, a najveće u Francuskoj 1985. i 1986. godine kada je dvije godine zaredom osvajao 2. mjesta na Europskom kupu te tako postao dvostruki viceprvak Europe u tom sportu.
Usavršavanje i sportsko obrazovanje nastavio je na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu stekavši zvanje višeg sportskog trenera specijalizirajući se u domeni borilačkih sportova.
Godine 2008. osnovao je u Crikvenici  Savate klub „Reful“ u kojem treniraju sportaši u muškoj i ženskoj konkurenciji svih dobnih skupina. Njegov dugogodišnji rad u području savate boksa prepoznat je i na državnoj razini te je Ivica Manestar obnašao funkciju trenera u Hrvatskoj savate reprezentaciji  kao trener u seniorskoj i juniorskoj kategoriji za muškarce i žene. Kao trener reprezentacije sudjelovao je  na Svjetskom prvenstvu za seniore i seniorke, Svjetskom prvenstvu za juniore i juniorke te Europskom prvenstvu za seniore i seniorke na kojima su naši reprezentativci osvojili brojna odličja.
Savate klub „Reful“ je uspješno tri godine zaredom organizirao turnir „Savate open“ u Crikvenici, a ta sportska manifestacija prepoznata je i izvan granica Lijepe naše. Ima status međunarodnog sportskog događaja budući da na natjecanje svoje najbolje sportaše u savate boksu osim svih najuspješnijih hrvatskih klubova šalju i Mađari, Austrijanci i Talijani. Pandemija Covida-19 onemogućila je održavanje 4. „Savate opena“ prošle godine u Crikvenici, no u planu je održavanje turnira ove godine bude li to epidemiološka situacija dozvoljavala. 
Ivica Manestar je i standardni član ekipe crikveničkih piciginaša.

crikva.hr  

Podijelite