Ivano Sundać nastupio na Europskom prvenstvu u ubrzanom i brzopoteznom šahu


U grčkom Solunu (Thessaloniki  završeno je Europsko prvenstvo za mlade do 18 godina u ubrzanom i brzopoteznom šahu, na kojem je kao član reprezentacije Hrvatske nastupio Ivano Sundać,  kadet Šahovskog kluba "Crikvenica".
Ivano je na svojem prvom europskom nastupu igrao u kategoriji do 14 godina.
Najprije je odigrano dvodnevno natjecanje u ubrzanom šahu u devet kola tempom 15 minuta + 10 sekundi na kojem je osvojio 15 mjesto. Trećeg dana igran je turnir u brzopoteznom šahu tempom 3 minute +2 sekune u 18 kola na kojem je osvojio 10. mjesto.
Veliki uspjeh postigla je Ema Hajdinić iz ŠK "Kraljevica" (koja igra za kadetkinje ŠK "Crikvenica" koja je postala viceprvakinja Europe u brzopoteznom šahu u kategoriji djevojčica do 14 godina.
Odličan rezultat postigao je i Petar Kovač (ŠK "Slaven",Vukovar) koji je osvojio 2. mjesto u brzopoteznom šahu u kategoriji do 16 godina.
Osim njih boje Hrvatske branili su: Lara Zagorac (U12 - ŠK "Rječina", koja također igra za kadetkinje ŠK "Crikvenica"), koja se plasirala na 7. mjesto u brzopoteznom šahu, zatim Erik Golubović (U10 - ŠK "Rijeka") koji se plasirao na 6. mjesto u brzopoteznom šahu, Jure Tadić (U12 - ŠK "Zadar")  Eva Mihaljević (U16 - ŠK "Konaki", Novo Virje) Faust Kovač (U8 - ŠK "Caissa", Zagreb) i Ena Kovač (U12- ŠK "Caissa", Zagreb).
Čestitke svima.

crikva.hr

Podijelite