Ivan Ivančić osvojio turnir "Mali šahovski val"

1 - Ivano Sundać i Ivan Ivančić 
2 - Ivano Tomljanović

Pomladak Šahovskog kluba "Crikvenica" je u pandemiji koronavirusa ostao uskraćen za igranje šahovskih turnira uživo i sve ono što sudjelovanje na turnirima nosi. Međutim, uprava kluba se snašla i prilagodila situaciji, pa uz online treninge organizira i online turnire. Riječ je o otvorenim turnirima "Šahovski val" i "Mali šahovski vaI" za igrače do 1000 bodova rejtinga i to na chess com platformi.
Ove nedjelje je na "Malom šahovskom valu" najbolji bio Ivan Ivančić koji je pobijedio sve svoje protivnike i prvi put osvojio svoj turnir. Na drugom mjestu završio je Juraj Peričić, a na trećem Ivano Rubčić. Na turniru su igrali i ostali članovi najmlađe skupine: Tibor Gagro, Gabriel Gržac, Mauro Šolin, Toni Jadro Karlo Vukelić.
Na otvorenom turniru "Šahovski val" ovaj put su bili najbolji Ivano Tomljanović i Ivano Sundać, već prekaljeni šahisti nešto starije kadetske skupine. Treće mjesto je pripalo sve boljem igraču Marku Zagorcu

- Sva ova naša  djeca uronila su u šahovsko polje mudrosti. Marljivo treniraju i imaju svoje šahovske snove. Čim pandemija stane putovat će i stvarati albume prijateljstva. Za neko vrijeme bit će ponos ne samo našeg kluba i svojih škola nego i svoga grada i svoje domovine.  Čestitamo svima! Bit će još turnira.  Dobrodošli su svi ljubitelji šahovskih bajki. Na svakom turniru nekoga čega pobjednička sreća, a sve druge utješna nagrada dobro iskustvo koje je temelj svakog  šahovskog puta. - izjavila je Julijana Plenča, voditeljica mladih crikveniških šahista.

crikva.hr

Podijelite