Igor Todorović izabrao Karla Šabana i Ivanu Knežević Šambić

Igor Todorović

Kuglač Kuglačkog kluba „Crikvenica“ Igor Todorović izabrao je najbolje sportaše Grada Crikvenice u 2020. godini.
Todorović svoj glas u ovom izboru nije mogao dati kuglačima.

Izbor je Igora Todorovića sljedeći:

- Najbolji sportaš: KARLO ŠABAN (Boćarski klub „Sveti Jakov“)
- Najbolja sportašica: IVANA KNEŽEVIĆ ŠAMBIĆ (Stolnoteniski klub „Crikvenica“)
- Najbolja ženska ekipa: STOLNOTENISKI KLUB „CRIKVENICA“
- Najbolja momčad: JUNIORI BOĆARSKOG KLUBA „SVETI JAKOV“
- Najbolja sportašica mlađih kategorija: NIKA MANESTAR (Jedriličarsko društvo „Val“)
- Najbolji sportaš mlađih kategorija: ŽARKO JERČINOVIĆ (Boćarski klub „Sveti Jakov“).

Igor Todorović u sportu je od najranije mladosti. Otac je dviju kćeri, koje se također aktivno bave sportom u ŽRK „Murvica“. Njegova sportska priča ide ovako:
- U osnovnoj školi koju sam pohađao u rodnoj Kutini bavio sam se budokaijem i rukometom. Redoviti odlasci s ocem na treninge i utakmice tadašnjeg Kuglačkog kluba „Zanatlija“ iz Kutine, gdje sam i napravio svoje prve kuglačke korake, rezultirali su velikoj strasti prema kuglanju.
Nakon jednog desetljeća životni put me doveo do Crikvenice, te se ovdje na poziv prijatelja i velikog kuglača, pokojnog Dejana Dragojevića 2008. godine aktivno pridružujem KK „Vinodol“ gdje sam postizao zavidne rezultate. Kasnije sam bio i dopredsjednik kluba, sve do njegovog gašenja 2016. godine, kad je klub prestao postojati što zbog nedostatka novčanih sredstava, što zbog nedostatka kuglane na crikveničko-vinodolskom području.
S obzirom na to da sam zaposlen u „Janafu“ 2014. godine sudjelujem u međunarodnim sportskim igrama naftno-plinske industrije „Naftijada 2014.“, kojom prilikom zajedno s kolegom osvajam ekipno 1. mjesto u konkurenciji tvrtki kao što su: GAZPROMNJEFT, NIS, LUKOIL, TDE, TRANSNAFTA i SLB.
Uspješnu kuglačku karijeru 2017. godine nastavljam u redovima KK „Crikvenica“, s kojim 2020. godine osvajam Kup Primorsko-goranske županije.
Iskreno se nadam da će u skorijoj budućnosti biti sluha i za kuglanje na našem području te da će se napokon nešto poduzeti po pitanju dugogodišnjeg problema nepostojanja kuglane u Gradu Crikvenici. Bez kuglane nemoguće je stvoriti podmladak u KK „Crikvenica“, što bi za nekoliko godina moglo dovesti do potpunog gašenja kuglanja i KK „Crikvenica“, što bi bilo žalosno, s obzirom na to da se klub sada nalazi na vrhu ljestvice 1.B HKLJ i blizu je povijesnog ulaska u 1. HKL. – ističe Todorović.

crikva.hr

Podijelite