Humanitarna dječja utrka "Mali maratonci"

U organizaciji Društva Naša djeca Grada Crikvenice i ove će se godine organizirati dječja utrka "Mali maratonci". "Mali maratonci" humanitarna je dječja utrka prvi put održana 2021. godine, a s obzirom na dobru prihvaćenost, nadamo se da će postati tradicija. Cilj ove manifestacije je promocija zdravog života u vidu bavljenja sportskom aktivnošću te boravka na svježem zraku, ali prvenstveno razvijanje svijesti o osobama s poteškoćama u razvoju i invaliditetom, članovima Udruge Uspjeh koji žive u našem gradu. Stoga, sva sredstva prikupljena donacijama, koje su ujedno i kotizacija za utrku, idu izravno na račun spomenute udruge.
Prošle je godine na utrci sudjelovalo 226 malih i mladih trkača raznih kategorija, a ove godine očekujemo ih oko 300. Planirano je animirati svu djecu od jasličke do srednjoškolske dobi.
Osim samih sudionika u provedbi utrke sudjelovat će: Grad Crikvenica, TZ Grada Crikvenice, DND Grada Crikvenice, Jadran d.d., Atletski klub Jadran, Eko-Murvica d.o.o., volonteri Srednje škole Dr. Antuna Barca, Vatrogasno društvo Crikvenica, Udruga umirovljenika Sunce i Udruga umirovljenika Grada Crikvenice i Vinodolske općine.


Utrka "Mali maratonci" - 27. 11. 2022.

Mlađe kategorije
- 10.00 - jaslice (od parkirališta do Ribara)
- 10.10 - vrtić (od vrha palade do Ribara)
- 10.30 - 1. i 2. razred (od Intera do Balustrade)
- 10.45 - 3. i 4. razred (od Intera do Kina)
- 11.05 - podjela medalja za mlađe kategorije

Starije kategorije
- 11.00 - 5. i 6. razred (od Intera do Miramara)
- 11.30 - 7. i 8. razred (od Intera do Esplanade)
- 12.00 - srednja škola (od Intera do Črnog mula)

Po završetku posljednje utrke podjela medalja za starije kategorije
U slučaju kiše, svaka skupina šeta svoju rutu prema planiranoj satnici.

Ovim Vas putem pozivamo da nam se pridružite neovisno o tome jeste li dobar trkač ili ne, jer su humanost i zajedništvo glavne odlike ove utrke.

Prijaviti se možete na mob. 091-261-1008 ili na e-mail adresu: [email protected].

Podijelite