Humanitarna akcija za Specijalnu bolnicu kroničnih bolesti dječje dobi Gornja Bistra

Učenici 4.g razreda s g. Tomislavom Pavlovićem iz udruge Vozači velikog srca

U tjednu od 10.2. do 14.2.2020. Volonterski klub SŠ dr. Antuna Barca potaknut dolaskom kombi vozila volontera Udruge Vozači velikog srca organizirao je volontersku akciju prikupljanja sredstava od učenika i zaposlenika škole koja su utrošena na kupovanje potrepština za Specijalnu bolnicu kroničnih bolesti dječje dobi Gornja Bistra.
- Od prikupljenih 1.811,00 kn kupili smo pelene, prašak, dječju hranu, ulje, šećer, kekse, griz, palentu i prirodne voćNe sokove s čime ćemo bolnici omogućiti da sredstva koja bi utrošila na hranu utroši na kupovinu uređaja potrebnih bolnici. Volonteri su također prikupili i povratnu ambalažu za gorivo kombi vozila volontera. Akciju su pokrenuli Vozači velikog srca koji obavljaju prijevoz djece s teškoćama u razvoju na rehabilitacijska putovanja a u sklopu te akcije prikupljaju i potrepštine za dječje odjele bolnica.
Vozači velikog srca projekt je Građanske inicijative Stari Papir za Novi Osmijeh koja obavlja humanitarni prijevoz kao ispomoć humanitarnim udrugama i njihovim štićenicima te prikupljanje i raspodjelu pomoći (hrane, higijenskih potrepština i drugih materijalnih dobara) osobama slabijeg imovinskog statusa, samohranim roditeljima, djeci s poteškoćama itd.

U akciji su sudjelovali učenici 1.a razreda Hana Čosić i Steffani Kalafatić, 1.e Nina Vorkapić i Vanessa Dujak, 3.a razreda Paula Tomičić i Tara Krajačić, 4.a razreda Ivona Đurić, Jelena Rubčić, Lorena Plazzeriano i Katarina Malenica te 4.a razreda Anđela Ševerdija, Anja Bačić, Anja Klobučar i Mirna Kružičević.

Iva Suden, prof.

Podijelite