"Hrvatski dragovoljac" odnio bodove iz Crikvenice

1 - Matej Stupar

1. HRVATSKA RUKOMETNA LIGA - JUG

2. kolo: MORNAR-CRIKVENICA – HRVATSKI DRAGOVOLJAC 22:31 (10:16)

Crikvenica, 9.10.2021. Gradska sportska dvorana. Gledatelja: 80. Suci: Skenderović (Bregana) i Trčak (Samobor.)
MORNAR-CRIKVENICA: Loparac, Matejčić 3, Karlo Domijan, Mozetič 1, Grgurević 4, Dujmović, Derossi, Brozičević 1, Jovanović, Jonjić, Dragičević 2, Lovrenović, Stupar 10 (5), Ivan Domijan, Mataija 1.
HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Glavaš, Jakelić 7, Toni Plazibat, Topić, Maračić 3, Maleničić 1, Krešimir Varvodić, Kovačić 2, Mislav Plazibat 8 (5), Mikulić 5, Jakelić 1, Karlo Varvodić, Zebić 4.
Sedmerci: „Mornar-Crikvenica“: 6 (5); „Hrvatski dragovoljac“: 6 (5).
Isključenja: „Mornar-Crikvenica“: 18', „Hrvatski dragovoljac“: 6'.  

Rukometaši „Mornara-Crikvenica“ poraženi su sinoć u prvoj utakmici novog prvenstva na domaćem parketu. Bodove je iz Crikvenice odnijela momčad „Hrvatskog dragovoljca“ iz Dugog rata u priličnoj burnoj utakmici.
U prvih dvadesetak minuta utakmica je bila izjednačena, crikveničke rukometaše je predvodio raspoloženi Stupar, dok su gosti do golova dolazili prodorima kroz sredinu domaće obrane. U 21. minuti gosti prvi put odlaze na 3 gola razlike (8:11) i naši rukometaši su opet igrali pod pritiskom stizanja gostujuće prednosti. Uz nekoliko tehničkih grešaka prednost „Hrvatskog dragovoljca“ je do poluvremena narasla na +6 (9:15) čemu je pridonio i kriterij sudačkog para koji su bili prilično „laki na obaraču“ kod dosuđivanja isključenja na dvije minute. U prvom poluvremenu rukometaši „Mornara-Crikvenica“ su do poluvremena 10 minuta igrali s igračem manje, a da stvar bude gora u zadnjim sekundama prvog dijela treće isključenje i crveni karton dobio je Ivan Domijan, središnji igrač u domaćoj obrani, što je bio značajan hendikep u nastavku utakmice.
Domaći rukometaši se nisu predavali, pa su u 35. minuti uspjeli smanjiti gostujuću prednost na 3 gola (15:18) i ta se razlika držala na semaforu desetak minuta, da bi gosti u 49. minuti opet došli na +6 (19:25). U 51. minuti zaiskrilo je između Varvodića i Stupara, obojica su dobila plavi karton, što je za dotad najboljeg domaćeg igrača Stupara, po općoj ocjeni, bila nezaslužena kazna.
U zadnjih desetak minuta naši rukometaši nisu imali rješenja za visoku gostujuću obranu, razbranio se gostujući golman Maleničić, pa je prednost gostiju otišla na visokih 20:29 u 55. minuti čime je utakmica riješena.
U zadnjih 5 minuta zaigrali su igrači iz pričuve na obje strane, pa je utakmica nakon svih tenzija mirno privedena kraja. Puno opravdanih primjedbi na suđenje imali su domaći treneri Tomislav Čupić i Tomislav Huljina, ali bodovi su otišli put Dalmacije.

Rukometaši "Mornara-Crikvenica":

Ivica Šubat  

Podijelite