Hrvatske košarkašice (U16) izborile plasman u osminu finala na Europskom prvenstvu


Nakon startnog poraza protiv Mađarske (53:61), košarkašice Hrvatske (U16) su na Europskom prvenstvu divizije A u Portugalu izborile plasman u osminu finala, nakon što su u naredne dvije utakmice u skupine pobijedile reprezentaciju Finske (57:50) i reprezentaciju Italije (64:52).
Reprezentacija Hrvatska je zauzela drugo mjesto u skupini A te će se u osmini finala susresti sa Slovenijom koja je bila treća u skupini B. Utakmica je na rasporedu u utorak, 23. kolovoza s početkom u 19:30, a moći će se pratiti na programu SportKluba te FIBA YouTube kanalu.
Nakon utakmica u skupini komentar nastupa naše reprezentacije dobili smo od pomoćnog trenera Krešimira Kozlevčara:
- Poslije poraza od Mađarske u prvoj utakmici imali smo dvije vrlo zahtjevne utakmice koje smo uspjeli pobijediti i zauzeti drugo mjesto u skupini A. Najprije smo bili bolji od vrlo kvalitetne i ozbiljne ekipe Finske, da bi potom savladali i favoriziranu ekipu Italije. Do pobjeda smo došli zahvaljujući u prvom redu odličnoj energiji te zajedništvu koje vlada u našoj ekipi, a ako zadržimo takav pristup možemo postići dobar rezultat na ovom natjecanju.
Za prolaz među osam najboljih ekipa trebamo danas pobijediti dobro nam poznatu ekipu Slovenije, protiv koje smo uoči EP odigrali dvije pripremne utakmice. Jednu smo pobijedili, a jednu izgubili, a ja sam uvjeren da će djevojke večeras dati sve od sebe kako bi došle do pobjede i da će u tome uspjeti. Viktoria dosad nije ulazila u igru, no u predstojećim bi utakmicama mogla dobiti svoju priliku.Podijelite