Hrvatska volontira – suradnja Volonterskog kluba SŠ dr. Antuna Barca Crikvenica i Centra za pružanje usluga u zajednici Izvor Selce

Održana je četrnaesta po redu kampanja „Hrvatska volontira”, koja je trajala od 22. do 25. svibnja širom Hrvatske. U ovu kampanju uključili su se i učenici članovi Volonterskog kluba SŠ dr. Antuna Barca Karla Marković (2.g), Laura Brusić (2.a) i Laura Lopac (3.g), u pratnji stručne suradnice Jasne Borbelj Čeko te su posjetili Centar za pružanje usluga u zajednici Izvor Selce. Učenice škole, uz pomoć korisnika usluga poludnevnog boravka i njihove odgojiteljice Margarete Brozović Devčić, oslikale su dvorišne klupe stihovima i prekrasnim crtežima. Klupe su izradili učenici smjera vodoinstalater uz pomoć predmetnog nastavnika Darija Dragičevića, a obojili su ih članovi Volonterskog kluba i knjižničarka Helena Mance. Oslikane su još tri klupe koje će biti postavljene u Poludnevnim boravcima CPUZ Izvor u Novom Vinodolskom i Brinju.

Kao i uvijek, učenike je u Izvoru dočekala ugodna atmosfera puna smijeha i zabave. Učenici SŠ dr. Antuna Barca redoviti su volonteri CPUZ Izvor, gdje tijekom cijele godine provode projekt „Mali i veliki prijatelj“ te sudjeluju u raznim volonterskim akcijama poput sportskih radionica za članove udruge Uspjeh.  

Ovu suradnju planiraju nastaviti i sljedeće godine jer vjeruju da iskustvo nesebičnog darivanja svoga vremena, znanja i vještina obogaćuje i one koji daruju i one koji primaju.

crikva.hr

Podijelite