History Film Festival 15. i 16. rujna u Crikvenici

I ove će godine History Film Festival gostovati u Crikvenici. Ovaj međunarodni festival u organizaciji Istra filma već nekoliko godina spaja dvije važne i vrijedne teme - povijest i dokumentarni film. Osim riječke, u sjajnim će filmovima ponovno moći uživati i crikvenička publika.

Održat će se dvije besplatne projekcije filmova u dvorani "Zora" u Crikvenici. U četvrtak, 15. rujna je na rasporedu francuski film Bezimena žena: Priča o Jeanne i Baudelaireu (redateljica: Régine Abadia, trajanje 54 min.). Priča je to o slavnome pjesniku i ženi koja je bila njegova ljubav i inspiracija za stvaranje, a koju su povjesničari i biografi namjerno izostavljali iz povijesti zbog njezine tamne boje kože.

Petak, 16. rujna, rezerviran je za film Charlie Chaplin: genij slobode (redatelj: Yves Jeuland, trajanje: 145 min.), prvi dokumentarac u potpunosti sačinjen od arhiva posvećen Charlie Chaplinu. Film je to obogaćen antologijskim scenama iz njegovih najpopularnijih remek-djela i drugih iznenađujućih sekvenci, ponekad nepoznatih, ali jednako zanimljivih i dojmljivih.

Obje projekcije počinju u 20 h, a ulaz je besplatan.

crikva.hr

Podijelite