Gradu Crikvenici odobrena sredstva za rekonstrukciju i uređenje parka Obala u Selcu

Gradu Crikvenici odobrena su bespovratna financijska sredstva na natječaju Lokalne akcijske grupe  „Vinodol“ za projekt „Rekonstrukcija i opremanje parka Obala u Selcu“.
Ukupna vrijednost projekta (s uračunatim PDV-om)  iznosi 83.902,50 eura, od kojih je 61.500,00 eura sufinancirano od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR, engl. EAFRD), dok preostali dio Grad Crikvenica financira  vlastitim sredstvima.
Među lokalnim stanovništvom selački park Obala poznat je kao Podolčić te predstavlja jedno od omiljenih mjesta nadomak mora koje pruža zaklon od sunca i uživanje u primorskome krajoliku. Formiran je davnih dvadesetih/tridesetih godina prošloga stoljeća. Tijekom godina je, nažalost, izgubio svoju prepoznatljivost i urbanost i postao ambijentalno neskladan. Rekonstrukcijom i opsežnim hortikulturnim uređenjem vratit će mu se stari sjaj, a posebnost ovoga projekta je ugradnja parkovne klupe dizajnirane za dojilje / roditelje s malom djecom. Takvih klupa dosad nije bilo na crikveničkom području te ovaj projekt u tom smislu donosi inovaciju. Površina zahvata iznosi cca 1250 m². Novi izgled popularnog Podolčića oplemenit će cijelu vizuru selačke šetnice uz more i povećati atraktivnost destinacije.

crikva.hr

Podijelite