Gradonačelnik Rukavina: Naš najveći turistički adut propada zbog nemara PGŽ i njenih službi

 

Iz gradske uprave dobili smo dopis za koji se navodi da je riječ o reagiranju gradonačelnika Damira Rukavine vezano uz status Gradske plaže u Crikvenici. Objavljujemo ga u cijelosti:

- Svima nam je poznato da je naša Gradska plaža u Crikvenici već punih 5 godina plaža bez gospodara, plaža koja je nažalost postala ˝slučaj˝ i da naš najveći turistički adut svakodnevno propada zbog nemara Primorsko- goranske županije i njenih službi.
Na Županijskoj skupštini održanoj 09. lipnja župan Zlatko Komadina istaknuo je da neće potpisati ugovor o koncesiji za Gradsku plažu u Crikvenici, a o istome je Grad Crikvenicu Primorsko – goranska županija obavijestila tek 17. lipnja. Ovime je jasno da će i drugi po redu natječaj za koncesiju za Gradsku plažu biti poništen. Ovakav ishod događaja nije se mogao ni naslutiti s obzirom na to da su županijske službe zagovarale i garantirale da će se do sezone sklopiti ugovor o koncesiji, a kao krajnji termin sklapanja ugovora istican je početak svibnja. Nekoliko puta smo apelirali i upozoravali županiju da je početak svibnja prekasan datum da bi se plaža adekvatno pripremila za sezonu i predlagali županiji da se za ovu godinu dodjele koncesijska odobrenja ukoliko nemaju namjeru sklopiti ugovor o koncesiji.
Nažalost, županija ponovno nije imala sluha za Crikvenicu i crikveničku plažu i dovela nas je u situaciju da je sezona već naveliko krenula, a Gradska plaža koja je najatraktivniji biser crikveničke rivijere, svoje prve goste dočekala je potpuno nespremno. Naime, Grad Crikvenica nije mogao ulagati u plažu dok je postojala garancija županije da će ugovor o koncesiji biti sklopljen. Bilo bi nezakonito i neodgovorno ulagati javni novac u plažu na koju je trebao doći privatnik i gospodarski je iskorištavati narednih 20 godina na koliko je ugovor trebao biti sklopljen. Istoga dana kada je župan Zlatko Komadina na Županijskoj skupštini rekao da ugovor neće sklopiti, krenuli smo s uređenjem i čišćenjem plaže, njenih zelenih površina, čišćenjem i otvaranjem javnih wc-a, postavlljanjem tuševa i svlačiona. Plaža ove godine neće biti ni približno na onoj razini na koji bi trebala biti, ali odradit ćemo sve ono što je s obzirom na termin moguće i što je nužno potrebno da se ona može koristiti. Bili smo primorani sunčalište uređivati bagerima što nikako nije lijep prizor tijekom lipnja dok je plaža već bila puna kupača. Iskoristit ćemo ovu priliku da se ispričamo svim našim građanima i gostima što će se radovi na plaži morati izvoditi još nekoliko dana, ali to je nažalost, jedini način da sunčalište osposobimo za korištenje.
Zbog otezanja samog postupka koncesioniranja i nepotrebnog zavlačenja postupka crikvenički turizam pretrpio je ogromnu štetu i tome može posvjedočiti svaki građanin našega grada jer smo svi suočeni s velikim nezadovoljstvom naših gostiju i posjetitelja. Gotovo svaki građanin Crikvenice direktno ili indirektno trpi štetu zbog ovakvog stanja. Bilo da je riječ o privatnim iznajmljivačima, turističkim djelatnicima, hotelijerima, ugostiteljima, ali i svim ostalim gospodarstvenicima. Svi se mi, nažalost, ˝crvenimo˝ pred turistima koji u nevjerici promatraju stanje na plaži.

Danas smo na pragu srpnja, a Gradska plaža još uvijek nema otvoren niti jedan ugostiteljski sadržaj, nema ležaljki, ne radi akvagan, nema sportsko- rekreacijskih sadržaja. Šteta koju ćemo zbog toga pretrpjeti je golema i nepopravljiva jer teško možemo očekivati da će se gosti koji su ove godine posjetili Gradsku plažu u Crikvenici više ikada htjeti vratiti, a pogotovo oni koji godinama dolaze u naš grad i koji znaju kako je plaža izgledala prije nego je postala predmet igre i zanemarivanja od strane Primorsko – goranske županije. - stoji u dopisu.

crikva.hr

Podijelite