Grad Crikvenica nagradio najbolje učenike

Slaveći znanje, talent i trud koji su na kraju rezultirali uspjehom, Grad Crikvenica nagradio je učenike generacije. Ovi učenici, prema izboru nastavničkih i učiteljskih vijeća svojih škola, istaknuli su se kao najbolji u učenju, usvojenom znanju i postignutim rezultatima na brojnim natjecanjima. Njihova predanost i izvrsnost zasluženo su im donijeli titulu UČENIK GENERACIJE.
Učenici su nagrađeni osam gramskim srebrnjakom s likom Petra i Katarine Zrinski, s ugraviranim geslom „Za obitelj i domovinu“ i prigodnim priznanjem.

Svečanost je bila ispunjena ponosom i radošću, a prisutni su imali priliku svjedočiti trenutku kada su učenici primili svoje nagrade. Obnašateljica dužnosti gradonačelnika, Ivona Matošić Gašparović istaknula je važnost obrazovanja i kontinuiranog ulaganja u mlade talente, naglašavajući da su ovi učenici ponos Crikvenice i primjer budućim generacijama.
Nakon službenog dijela, uslijedilo je druženje uz prigodni domjenak, gdje su učenici, njihovi roditelji i nastavnici mogli podijeliti svoje dojmove i radost zbog postignutih uspjeha.

„Drage učenice i učenici, od srca vam čestitam na postignutom uspjehu. Svi vi ste ostavili poseban trag jer ste se istaknuli kao najbolji od najboljih.
Iskoristit ću priliku i čestitati i svim vašim kolegama koji su uspješno završili svoje obrazovne programe.
Znamo da Vaš uspjeh nije došao preko noći i da je trebalo uložiti mnogo energije, volje, truda i rada. Ono što je najvažnije jest spoznaja da se trud i rad uvijek isplati. Na vašem putu pratili su vas vaši učitelji, ravnatelji i vaše obitelji. Iskrene čestitke upućujem i svima njima i sigurna sam da su danas njihova srca potpuno ispunjena kada pred sobom gledaju uspješne mlade ljude, uzore svoje generacije.
Grad Crikvenica, vaš Grad, iznimno je ponosan na sve vas i vaš uspjeh. Bit ćemo uvijek tu za vas. Osluškivat ćemo vaše potrebe i pratiti vas u vašem daljnjem obrazovanju ili zaposlenju. Financiranje prijevoza, stipendije, poticaji za zaposlenje mladih samo su neke od mjera koje vam stoje na raspolaganju.
Od srca vam svima želim da uspješno ostvarite svoje snove. Bez obzira na to kojim putem ćete krenuti i kuda će vas voditi staze života, od srca Vam želim da budete sretni i zadovoljni samim sobom.
Bilo da se odlučite nastaviti svoje školovanje ili se uputiti na tržište rada. Koji god put put odaberete najvažnije je da uvijek dajete sve od sebe i svemu pristupate baš onako kako najbolje možete jer će vas baš ta spoznaja učiniti sretnima.
Iskoristit ću priliku u ime Grada Crikvenice i u svoje osobno ime, izraziti duboku zahvalnost dugogodišnjoj pedagoginji Osnovne škole Vladimira Nazora, gospođi Draženki Mažar, koja odlazi u zasluženu mirovinu.
Gospođa Mažar je svojim predanim radom, neiscrpnim strpljenjem i bogatim znanjem ostavila neizbrisiv trag u obrazovanju i odgoju brojnih generacija crikveničkih učenika. Njena posvećenost i ljubav prema poslu bili su inspiracija mnogima, a njen doprinos zajednici neprocjenjiv.
Tijekom godina, gospođa Mažar je ostvarila izuzetno profesionalnu i srdačnu suradnju sa svim relevantnim ustanovama, a posebno s Gradom Crikvenica. Uvijek je bila spremna na suradnju, otvorena za nove ideje i projekte, te je svojim radom značajno doprinijela unapređenju obrazovnog sustava u našem gradu. Želimo joj ugodnu i zasluženu mirovinu ispunjenu zdravljem, srećom i mnogim lijepim trenucima. Neka joj nadolazeće godine budu ispunjene zadovoljstvom i uživanjem u plodovima njenog dugogodišnjeg rada.“- istaknula je Matošić Gašparović.

Popis nagrađenih učenika i njihovih profesora:  
OSNOVNA ŠKOLA VLADIMIRA NAZORA: ravnateljica Daliborka Todorović, prof.
- Učenica DORIA PAJAN, razrednica Jasmina Manestar, prof.

OSNOVNA ŠKOLA ZVONKA CARA: ravnateljica Desiree Pečaver, prof.
- Učenica Magdalena Rubčić, razrednica Ivana Hegedüs Crnčić, prof.  

Srednja škola dr. Antuna Barca Crikvenica: ravnateljica Ana Tomić Njegovan, prof.  
-  Smjer kuhar/kuharica: SARA SOKOLI, razrednica Andrea Gašparović, prof.
-  Smjer vodoinstalater: ANTE MAROŠEVIĆ, razrednica Andrea Gašparović, prof.
-  Smjer hotelijersko turistički tehničar: MAKSIM GODEC, razrednica Mirela Todorović, prof.
-  Smjer ekonomist: LARA VUKOVIĆ, razrednica Melita Čačić, prof.
-  Smjer opća gimnazija, LARA USMIANI, razrednica Iva Suden, prof.    

Foto: M. Klement

Podijelite