Grad Crikvenica donirao vrijednu medicinsku opremu


Delegacija Grada Crikvenice, predvođena zamjenicom gradonačelnika Ivonom Matošić Gašparović posjetila je danas Zavod za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije  - ispostavu Crikvenica, njegove zaposlenike i voditeljicu ispostave Petru Dragičević, dr. med.
Povod posjeta bio je primopredaja i donacija medicinske opreme za koju je Grad Crikvenica iz svog proračuna izdvojio 20 tisuća kuna. Radi se konkretno o anesteziološkim kolicima, koja se koriste u svim ambulantama i potrebna su za brzu pomoć i pripremu terapije pacijentima, zatim, pokretnim kolicima za šivanje i obradu manjih trauma, pokretnom stoliću za EKG uređaj te stalku za infuziju. Sva ova medicinska oprema je nova i zadovoljava sve propisane standarde, a važno je napomenuti kako se njenom nabavkom prostoru za hitni prijem podigao standard i omogućilo kvalitetnije pružanje pomoći svima kojima je pomoć potrebna.
„ Drago mi je da smo u proračunu uspjeli izdvojiti sredstva za novu medicinsku opremu koja je zaista bila potrebna našoj „hitnoj“. Kvaliteta medicinske opreme, naravno, uz znanje, stručnost i iskustvo medicinskog osoblja znatno povećava šanse za što bolji ishod unesrećenih osoba, a samim time i očuvanje kvalitete života pacijenta. Svjesni smo da je na našem području, pogotovo u ljetnim mjesecima veći pritisak na naše medicinsko osoblje i zahvalni smo im na njihovoj stručnosti profesionalnosti. U narednim ćemo godinama također nastojati osigurati financijska sredstva za medicinsku opremu kako bi se prostor dodatno opremio i osuvremenio. Svim zaposlenicima želimo sve najbolje u Novoj godini i nadamo se nastavku dosadašnje uspješne suradnje.“ – istaknula je zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović.
Voditeljica ispostave Crikvenica dr. med. Petra Dragičević izrazila je zadovoljstvo i zahvalila Gradu Crikvenici na donaciji. „Nova i kvalitetna oprema znači bolju i kvalitetniju skrb za pacijente i zahvaljujemo Gradu Crikvenici na ovoj hvalevrijednoj donaciji. Nadamo se i veselimo nastavku naše suradnje.“ – kazala je dr. Dragičević.

crikva.hr            

Podijelite