Gordan Božić: Na budućnost crikveničkog rukometa gledam s puno optimizma

1,2 - Gordan Božić, predsjednik Rukometnog kluba "Mornar-Crikvenica"

Završena je rukometna sezona 2021./2022. u svim kategorijama natjecanja. Zadnju utakmicu sezone u Rukometnom klubu „Mornar-Crikvenica“ odigrali su dječaci (U13) koji su pobijedili „Čavle“ u zaostaloj utakmici, čime su zauzeli 2. mjesto u Županijskoj ligi. Ispred njih su samo mladi rukometaši „Kozale“, što je svakako uspješno ostvarenje nadarene generacije crikveničkih mladih rukometaša koje vodi trener Ivica Žirovec.
Još su bolju sezonu imali kadeti (U15) koji su sudjelovali na završnici Prvenstva Hrvatske, među dvadeset najboljih momčadi u Hrvatskoj, a natjecali su se i u Županijskoj ligi u kojoj su na kraju zauzeli 3. mjesto, iza vršnjaka iz „Zameta“ i „Trsata“. Ovu generaciju crikveničkih rukometaša vodi trener Tomislav Huljina, a nekolicina rukometaša iz ove selekcije već je bila u sastavu seniorske momčadi na prvoligaškim utakmicama.
Starija kadetska momčad (U17) počela je natjecanje u Županijskoj ligi, međutim nije ga završila do kraja. Naposljetku, ono što se najviše prati, su igre seniorske momčadi, koja je u natjecanju 1. hrvatske rukometne lige – jug zauzela pretposljednje mjesto i sljedeće će sezone igrati u 2. hrvatskoj rukometnoj ligi – zapad.

Tako govore brojke nakon svih odigranih utakmica, a kako sezonu komentira prvi čovjek Rukometnog kluba „Mornar-Crikvenica“ predsjednik Gordan Božić?
- Analizu netom završene sezone počet ću od onoga što je u fokusu sportske javnosti, a to je naša seniorska momčad. Očekivanja na startu su bila optimistična, okupili smo kvalitetnu momčad i vjerovali smo kako ćemo biti u gornjem dijelu ljestvice. Međutim imali smo nesreću što gotovo ni jednu utakmicu nismo odigrali u kompletnom sastavu. Brojne ozljede (Lušić, Huljina, Mozetič, Gregurović …) poremetile su nas, tako da je uslijedio niz negativnih rezultata. Posebno smo osjetili izostanak našeg najboljeg igrača Olivera Lušića. U sastav se vratio Matija Car, kadetski reprezentativac Hrvatske, ali u okolnostima koje su nas zadesile ni s njim nismo uspjeli izboriti ostanak u prvoligaškom društvu.
Jednostavno nije išlo, a nismo željeli pošto-poto izboriti ostanak u ligi dovođenjem i plaćanjem igrača sa strane, koji bi možda donijeli rezultat, ali to dugoročno ne bi bilo dobro. Osim toga, u našem okruženju baš i nema naročito kvalitetnih rukometaša koje bi mogli platiti, pa smo se u drugom dijelu sezone okrenuli našim mladim igračima. Minutažom u seniorskom sastavu oni su stekli dragocjeno iskustvo i to je svakako veliki dobitak prošle sezone.
Gledajući objektivno mi smo iz ove lige možda trebali ispasti i prije dvije godine, ali situacija vezana uz pandemiju koronavirusa nas je održavala u ligi. Sada je došlo vrijeme da se okrene novi list i počne s novim poglavljem u Klubu.
Zahvaljujem svim trenerima i igračima na angažmanu u protekloj sezoni koja je bila duga i zahtjevna i iziskivala je puno odricanja i samoprijegora svih koji su bili dijelom Kluba.

Kakvi su planovi za budućnost?
- Ispadanje iz 1. lige nitko nije doživio tragično, svjesni smo naše realnosti i bez nekih potresa ulazimo u pripremu nove sezone. Veseli me najava povrataka nekih naših igrača koji prošlu sezonu nisu igrali, kao i to što će okosnicu seniorske momčadi i dalje činiti naši iskusni igrači kapetan Vlado Matejčić, Ivan Domijan i drugi. Nećemo imati igrača sa strane izuzev odličnog golmana Matije Loparca i okrenut ćemo se stvaranju momčadi koja će dugoročno biti budućnost crikveničkog rukometa.
Kao što je u uvodu rečeno, imamo dvije odlične generacije mladih rukometaša (U13 i U15) kojima ćemo posvetiti punu pažnju, a posebno me veseli što su ti mladi dečki prava klapa i sportaši, podržavaju jedni druge i izuzetno su motivirani za igranje rukometa. Iz tih selekcija nekolicina igrača je u županijskim selekcijama (Dominik Huljina, Damjan Stupar, Luka Pleša, Karlo Baraba, Niko Manestar i Tin Božić) što je nesumnjivo potvrda da imaju i kvalitetu.
Uz to imamo velik broj dječaka u našoj školi rukometa koju vodi Matej Stupar, a činjenica je da smo i u trenerskom kadru u potpunosti orijentirani na naše klupske kadrova.
Stoga na budućnost crikveničkog rukometa gledam s puno optimizma, a vjerujem da će vrlo brzo opet doći vrijeme kad će naši rukometaši puniti tribine Gradske sportske dvorane.

Ivica Šubat

Podijelite