Gordan Božić: Još uvijek ne znamo što nam je činiti

1 - Gordan Božić, predsjednik RK "Mornar-Crikvenica"

Nedavna odluka Hrvatskog rukometnog saveza kojom se poništavaju natjecanja u svim ligama i kup natjecanjima u sezoni 2019./2020., a svi klubovi zadržavaju u narednoj sezoni 2020./2021. status u onoj ligi kojoj su pripadali na početku sezone 2019./2020. primljena je u redovima rukometaša „Mornara-Crikvenica“ bez nekog velikog oduševljenja. Premda se tom odlukom HRS-a „Mornar-Crikvenica“ zapravo spasio od izvjesnog ispadanja jer je nakon odigranih 15 kola imao samo 4 osvojena boda i zauzimao je posljednje mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

Više o tome Gordan Božić, predsjednik RK „Mornar-Crikvenica“:
- Naglašavam najprije kako pozdravljam i podržavam ovu odluku HRS-a te je smatram primjerenom u  okolnostima koje su nas zadesile uslijed pandemije izazvane koronavirusom. Zdravlje mora biti na prvom mjestu, sve drugo je manje važno.
Što se tiče funkcioniranja Kluba u budućem razdoblju, sve naravno ovisi o tome kako će se razvijati situacija s borbom protiv koronavirusa. Nadamo se najboljem i vjerujemo da će se uskoro naši rukometaši vratiti na parket.
Međutim, sigurno je da će sve ovo ostaviti itekako velike posljedice i veliko je pitanje kako će sport uopće izgledati u budućnosti. Kako će se u gospodarskoj krizi koja nam slijedi financirati sportski klubovi, hoće li u gradskom proračunu, koji je naš glavni izvor financiranja, uopće biti dovoljno sredstava za nas?
Koliko će klubova moći izdržati krizu, hoće li biti publike na tribinama, sve je to pod velikim upitnikom. Treba pričekati i onda donositi odluke koje sigurno neće biti jednostavno donijeti.
Nama se i prije prekida dogodilo da smo izgubili nekolicinu igrača te da nismo imali dovoljno kvalitetnu momčad za prvoligaško natjecanje, što su potvrdili i rezultati. Činjenica je da nam nedostaje kvalitetnih igrača, a teško je da ćemo ih u ovoj situaciji pronaći.
S druge strane, koliko god stanje sa seniorskom ekipom nije najbolje, toliko je dobra situacija s našim mladim igračima. Imamo čak 5 dobnih selekcija i veliki broj djece željne igranja i treniranja u našem Klubu. Upravo zbog toga smatram kako budućnost kluba nije upitna, dapače moramo angažirati još dva trenera kako bi zadovoljili potrebe za kvalitetnim radom s najmlađima.  
Pred nama je i sjednica Skupštine Kluba koju ćemo održati u prvom terminu kad bude dozvoljeno okupljanje većeg broja ljudi, a tada ćemo i više znati što nam je činiti. - rekao je Božić.

Ivica Šubat

Podijelite