Godišnja skupština Vaterpolo kluba "Crikvenica"

Vaterpolisti  VK "Crikvenica" započeli su prošlu vaterpolsku subotu (17.12.) dvjema utakmicama U-12 lige Vaterpolo saveza Primorsko-goranske županije. U prvoj utakmici izgubili su od "Lošinja" rezultatom 7:8, dok su u drugoj utakmici pobijedili VK "Palada" (Njivice) trenera NIkole Dapčića sa 10:8.
Istog dana, kao nastavak vaterpolskog programa održana je u Gradskoj vijećnici u Crikvenici redovna godišnja sjednica Skupštine Vaterpolo kluba "Crikvenica".
Uvertira u službeni dio bilo je praćenje utakmice hrvatske nogometne reprezentacije za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu. Uspješan nastup naših nogometaša i osvajanje bronce samo je dodatno poboljšalo ionako dobro raspoloženje koje je pratilo sudionike sjednice Skupštine.
Skupštinu je otvorio predsjednik kluba Zoran Brozičević pozdravivši 60-ak gostiju (Košarkaški klub "Crikvenica", KUD "Antun Barac" iz Grižana), članova kluba i prijatelje.
- Iznimno nam je drago da su nas na sjednici Skupštine posjetili kolege vaterpolski treneri Marijan Pichler (VK "Primorje") i Danijel Kancijanić (VK "Opatija LRH"). Trener Pichler inače je trener-instruktor Vaterpolo saveza Primorsko-goranske županije i voditi će predstojeći kamp za kadete koji će se održati od 27. do 30. prosinca na kojem će sudjelovati naših deset igrača. Trener Kancijanić obradovao nas je i s plaketom koju nam je uručio u ime svog kluba kao znak dugogodišnje dobre suradnje dvaju klubova. - istakao je Zoran Brozičević.

Uslijedio je službeni dio u kojem je predsjednik kluba Zoran Brozičević podnio izvješće o radu, izvještaj tajnika Goran Ježića koji je bio odsutan zbog bolesti i financijski izvještaj. Svi izvještaji usvojeni su jednoglasno. Klub trenutno okuplja 36 aktivnih članova s važećom registracijskom iskaznicom Hrvatskog vaterpolskog saveza. Pravo glasa na sjednici Skupštini ima 51 član Skupštine.
Protekla 2022. godina, u kojoj klub slavi deset godina od osnivanja, bila je za crikveničke vaterpoliste vrlo uspješna.
- Debitirali smo u seniorskoj 1.B HVL i ostvarili lijepe uspjehe s našim juniorima i kadetima  na 4 turnira ("Tintilinić" u Slavonskom brodu, "Memorijal Darka Brnjca" u Crikvenici, "Dobri dupin" na Lošinju i "Dunavski kup" u Vukovaru). Nastavili smo s organizacijom tradicionalnih vaterpolskih manifestacija ("Divlja liga-Bukijev memorijal", Svjetsko prvenstvo u "Odbijači", "Memorijal Darka Brnjca" za mlade igrače, "Noć vaterpola"). - rekao je Brozičević.
Nakon službenog dijela uslijedilo je druženje uzvanika, a za dobro raspoloženje bili su zaduženi dečki iz "Trija Crikvenica" i Pero Struja Matejčić koji su svojom svirkom stvorili odličnu atmosferu.

- U budućnosti, kao i do sada, osim redovnih sportskih aktivnosti zalagat ćemo se za konačnu realizaciju izgradnje zatvorenog bazena u Crikvenici. Vodeni sportovi, plivanje i vaterpolo duboko su ukorijenjeni u biću ljudi iz ovog kraja. Stoljetna tradicija ovih sportova u Crikvenici, mnogi poznati crikvenički plivači i vaterpolisti ukazuju da je ovo podneblje uistinu nepresušno vrelo talenata. Nepotrebno je isticati što bi takav objekt značio za užu i širu zajednicu, ne samo u sportskom nego i u turističkom smislu. Crikvenica s takvim objektom (uz ostale već realizirane) ima priliku postati središte zdravstvenog i lječilišnog turizma, a idealna prometna pozicija Crikvenice privukla bi tijekom cijele godine mnoštvo sportaša i posjetitelja. - ističu crikvenički vaterpolisti.

crikva.hr

Podijelite