Franka i Daris izvrsni na međunarodnom natjecanju iz matematike

Učenici 3.a razreda OŠ Vladimira Nazora i ove su godine postigli izvrsne rezultate na Međunarodnom matematičkom natjecanju računanja u abacusu. Pobjednici u kategoriji 3. stupnja učenja abacusa u konkurenciji svih natjecatelja bez obzira na godinu rođenja su Franka Smoljan (1. mjesto) te Daris Dizdarević (2. mjesto).
Isti učenici postigli su sjajan rezultat i u konkurenciji natjecatelja po godini rođenja tako da je i tu Franka Smoljan (2014. godište) osvojila 1. mjesto, ali i Daris Dizdarević (2015. godište) osvaja 1. mjesto. Učenike je pripremala učiteljica Gordana Dodlek, a na natjecanju su još sudjelovali i učenici Ana Golomejić, Matej Čapo, Sara Matić, Luka Avdagić i Edita Klement.
Organizatori natjecanja bili su Udruga Abacus Hrvatska i Soroban akademija, a natjecanje je održano u svibnju 2024. godine u svim soroban centrima. Natjecalo se ukupno 407 učenika iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. Ovo je sjajan uspjeh na međunarodnoj razini za učenike OŠ Vladimira Nazora i njihovu mentoricu Gordanu Dodlek. J
Jasmina Manestar

Podijelite