Filip Klarić i Lovro Šipek bez konkurencije

1 - Filip Klarić
2 - Lovro Šipek

U izboru najboljeg sportaša mlađih kategorija (rođ. 2003. g i mlađih) Grada Crikvenice u 2021. godini izdvajaju se dva mlada boćara „Svetog Jakova“. Riječ je o Filipu Klariću i Lovri Šipeku koji su prošle godine osvojili po dvije medalje na Svjetskom prvenstvu za juniore održanom u listopadu u francuskom Martiguesu.
Sam nastup bilo kojeg našeg sportaša na svjetskom prvenstvu je ogroman uspjeh, a kad se na tom natjecanju osvoji odličje to već ulazi u povijesne dosege crikveničkog sporta. Međutim, dosad je nezabilježeno da su iz jednog kluba dvojica sportaša na svjetskom prvenstvu osvojila po dvije medalje.
Koga izabrati između Filipa i Lovre izabrati bila je dvojba i za njihovog trenera Vjekoslava Matetića, pošto su obojica imala odličnu godinu, a zajedno su postavili i hrvatski juniorski rekord u štafetnom izbijanju. Obojica su i standardni juniorski reprezentativci s odličnim nastupima na najvećim turnirima.
Međutim, Filip ima bolje rezultate na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske, stoga je on naš prvi prijedlog.
Naravno, ukoliko netko od sudionika našeg izbora misli drukčije, ima pravo javno iskazati svoj stav i izabrati bilo kojeg mladog sportaša s područja Grada Crikvenice.
Naši prijedlozi za izbor najboljeg mladog sportaša Grada Crikvenice u 2021.g. su:

1. FILIP KLARIĆ (Boćarski klub „Sveti Jakov“)
Filip Klarić je na Svjetskom prvenstvu za juniore u boćanju održanom u francuskom Martiguesu osvojio srebrnu medalju u disciplini precizno izbijanje. Na istom natjecanju osvojio je i brončanu medalju u disciplini brzinsko štafetno izbijanje, zajedno s Lovorom Šipekom.
U Poreču je na Prvenstvo Hrvatske u boćanju za juniore Filip od 6 disciplina koliko se igralo u čak 5 osvojio naslov prvaka i to u pojedincu, brzinskom izbijanju, preciznom izbijanju, štafetnom izbijanju s Lovrom Šipekom i parovima sa Žarkom Jerčinovićem, čime je bez konkurencije bio najbolji igrač Prvenstva Hrvatske.
Filip je na petoboju nacija u Tivtu postigao hrvatski juniorski rekord u brzinskom izbijanju, pogodio je 43 boće od 48 izbačaja. Također, zajedno s Lovrom Šipekom postavio je hrvatski juniorski rekord i u disciplini brzinsko štafetno izbijanje pogodivši 50 boća od 56 izbačaja. Standardni je igrač prve momčadi „Svetog Jakova“ i juniorske reprezentacije Hrvatske

2. LOVRO ŠIPEK (Boćarski klub „Sveti Jakov“)
Lovro Šipek je na Svjetskom prvenstvu za juniore u boćanju održanom u francuskom Martiguesu osvojio srebrnu medalju u disciplini pojedinačno klasično. Na istom natjecanju osvojio je i brončanu medalju u disciplini brzinsko štafetno izbijanje, zajedno s Filipom Klarićem.
Također, zajedno s Filipom Klarićem postavio je hrvatski juniorski rekord i u disciplini brzinsko štafetno izbijanje pogodivši 50 boća od 56 izbačaja. Standardni je igrač prve momčadi „Svetog Jakova“ i juniorske reprezentacije Hrvatske

Filip Klarić i Lovro Šipek predstavljali su Hrvatsku u kategoriji U18 na turniru „Dennis Ravera“ najvećem svjetsko turniru mladih boćara, održanom u Monte Carlu u listopadu. Osvojili su prvo mjesto u paru (u finalu su pobijedili Slovence), zatim u štafetnom izbijanju (u finalu su bili su bolji od Italije), a drugo mjesto je Filip Klarić osvojio u preciznom izbijanju.

crikva.hr

Podijelite