Dvostruka pobjeda crikveničkih vaterpolista protiv „Delfina“

1 - Zoran Brozičević, VK "Crikvenica"

3. HRVATSKA VATERPOLSKA LIGA – REGIJA ZAPAD

4. kolo: CRIKVENICA - DELFIN 13:5 (5:1, 3:1, 4:1, 1:2)

Crikvenica, 28.7.2018. Gradsko plivalište. Gledatelja: 400. Sudac: Luka Varga.

CRIKVENICA: Danijel Car, Galić, Brozičević 1, Maček 1, Sokolić 4, Ratković, Bojan Car 4, Blažičević, Brnjac 2, Kordiš, Škiljan, Sučić 1, Glavurtić, Knez (treneri/igrači Bojan Car i Marin Glavurtić).
DELFIN: Dell' Orto, Komšić 1, Radetić, Kusanović 1, Damijanić, Brajnović 1, Kaluđerović 1, Kancelir, Dobrecović, Stupin 1, Jeličić, Uljanić, Hraste (trener Maurović).

U 4. kolu 3. Hrvatske vaterpolske lige - regija zapad, vaterpolisti „Crikvenice“ igrali su treći dvostruki susret za redom (seniora i ekipe U15), ujedno i zadnje ovogodišnje prvenstvene utakmice kod kuće.
Za protivnike su imali vaterpoliste „Delfina“ iz Rovinja čija je seniorska ekipa dugogodišnji stabilni 1.B ligaš i u ovoj ligi se natječe izvan konkurencije, no bodovi osvojeni protiv njih ulaze u ukupni zbroj na kraju sezone, pa je bilo važno ostvariti pobjedu protiv kvalitetnog protivnika.

Seniori su odigrali mirnu rutinsku utakmicu i ubilježili uvjerljivu pobjedu od 13:5 protiv jedinog protivnika koji ih je porazio ove sezone. Najugodnije iznenađenje seniorske utakmice bio je raspucani Igor Sokolić, povratnik u vaterpolo nakon višegodišnje pauze, inače izdanak vaterpolske škole zagrebačke „Mladosti“, koji je sa 4 gola na samom početku utakmice gotovo odmah riješio pitanje pobjednika. Standardno najbolji u domaćoj ekipi bili su Bojan Car (4 gola i niz odličnih asistencija) i „ministar obrane" Marko Brnjac koji je bez problema uspio otupiti napade rovinjske momčadi i postići dva lijepa gola u napadu. Svoj prvi gol u seniorskoj konkurenciji postigao je mladi Ante Sučić. Kako je Danijel Car bio praktički nesavladiv na golu i nije bilo potrebe za zamjenom vratara, najstariji na klupi Marin Glavurtić preuzeo ulogu vođenja momčadi kao desna ruka Bojanu Caru koji je gotovo cijelu utakmicu proboravio u igri.
Igrači „Delfina“ pokazali su nešto više samo u zadnjoj četvrtini kad su crikvenički klinci uglavnom 14-godišnjaci dobili veću minutažu. Ostaje nepoznanica kolikom bi tek razlikom završila utakmica da je zbog crvenih kartona nisu propustili iskusni Mladen Gržičić i Franko Geratović, te standardni Filip Cvetković i Nikola Baćić zbog poslovnih obaveza.

CRIKVENICA (U15) - DELFIN (U15) 8:7 (2:0, 0:3, 5:3, 1:1)

Crikvenica, 28.7.2018. Gradsko plivalište. Gledatelja: 200. Sudac: Luka Varga.

CRIKVENICA: Stojčić-Mureta, Štrbac, Galić 3, Knez 3, Sučić, Pavlić, Novkovski, Ismailov, Ratković 1, Kordiš 1, Škiljan, Gašparović, Domijan, Klarić-Babić (treneri Luka Lončarić i Zoran Brozičević).
DELFIN: Košara, Buić 2, Krevatin, Milošević, Sošić, Mamontov 2, Banko, Kosanović, Plazibat, Kancelir 3, Poropat, A. Trojanović, V. Trojanović, Etinger, (trener Ariano Banko)

Kadeti „Crikvenice“ (U-15) su i protiv vršnjaka iz Rovinja pokazali uobičajene uspone i padove u igri, karakteristične za mlađe uzraste.
Nakon uvjerljivo riješene prve četvrtine (2:0), uslijedio je pad u drugoj, potpuna dominacija gostiju i njihovo vodstvo na poluvremenu od 3:2. U trećoj četvrtini domaći pronalaze novu snagu, preokreću rezultat i prelaze u uvjerljivo vodstvo s 5 golova za redom, ali opet dolazi do pada u igri već krajem iste četvrtine. „Delfin“ se vratio s tri uzastopna gola i uslijedila je uzbudljiva zadnja četvrtina u kojoj su domaći ipak uspjeli sačuvati vodstvo.
Domaću igru izvukla je prva sedmorka (Stojčić-Mureta, Kordiš, Galić, Škiljan, Sučić, Ratković i Knez), a jedinu izmjenu treneri Lončarić i Brozičević napravili su u zadnjoj četvrtini kad je zbog 3 osobne iz igre izašao Škiljan, a umjesto njega ušao Novkovski. Igrač utakmice je Lovro Knez (3 krasna "vijka" s centarske pozicije). Odličnu partiju pružili su i Bože Galić (3 gola) i vratar Borna Stojčić-Mureta koji je bravuroznom intervencijom na samom kraju obranio kontru gostiju i domaćima sačuvao pobjedu. Do ove utakmice najveća boljka momčadi bila je dobivanje golova iz kontri nakon izgubljenih lopti, ali ovaj put su Vilim Kordiš, Danijel Ratković i Enrino Škiljan odlično kontrolirali posjed, smanjili broj izgubljenih lopti na najmanju moguću mjeru i odlično zatvarali napade gostiju.
Vaterpolo u Crikvenici stvarno ima budućnost, a seniori nasljednike, zahvaljujući ovoj nadarenoj generaciji mladih igrača. Kod „Delfina“ odlični su bili Petar Mamontov (2 gola) i Lovre Kancelir (3 gola).

crikva.hr

Podijelite