Dvije pobjede i dva poraza kadeta (U15) "Mornara Dramalj-Crikvenica"

1. HRVATSKA RUKOMETNA LIGA (U15) - REGIJA 1 - LIGA ZA PRVAKA

4. krug: DUBOVAC-GAZA - MORNAR DRAMALJ-CRIKVENICA 12:18 (6:10)

Karlovac, 2.4.2023. ŠSD "Mladost". Suci: Kasunić i Nikolovski (Karlovac)

MORNAR DRAMALJ-CRIKVENICA: Stupar 2, Malnar, Pleša 1, Car, Jurković 1, Gašparović, Matejčić 2, Huljina 4, Stojčić 1, Klaić, Rak 7.

MORNAR DRAMALJ-CRIKVENICA - POREČ 14:20 (8:12)

Karlovac, 2.4.2023. ŠSD "Mladost". Suci: Kasunić i Nikolovski (Karlovac)

MORNAR DRAMALJ-CRIKVENICA: Stupar 1, Malnar 1, Pleša 1, Car, Jurković 2, Gašparović, Matejčić, Huljina 2, Stojčić, Klaić, Rak 7.

Rukometaši "Mornara Dramalj-Crikvenica" (U15) odigrali su nove dvije utakmice Lige za prvaka - regije 1. Igrali su u Karlovcu gdje su bili bolji od domaćina "Dubovac-Gaze", a poraženi su u utakmici protiv "Poreča". Više o utakmicama od trenera Ivice Žirovca:

- Protekli krug natjecanja u Ligi za prvaka 1.HRL U15 regije 1 doveo nas je u Karlovac, gdje smo odigrali utakmice protiv domaćina "Dubovac-Gaze" i ekipe "Poreča". Utakmica protiv "Dubovca" bila je izjednačena samo u početnih nekoliko minuta, nakon čega se odvajamo na četiri pogotka razlike, koju zadržavamo do poluvremena. Na otvaranju drugog dijela povećavamo svoju prednost mini serijom od tri vezana pogotka što nam daje priliku da mirno privedemo utakmicu kraju te da priliku dobiju svi igrači u zapisniku.
Ždrijeb je htio da i ovaj put, kao i tjedan dana ranije u Gospiću, igramo dvije utakmice za redom, što se odrazilo na našu igru protiv vrlo jake ekipe "Poreča", kojoj smo uspjeli ozbiljnije parirati samo do pred kraj prvog poluvremena Naš najbolji strijelac bio je Mauro Rak sa 14 postignutih pogodaka u dvije utakmice.

U drugom krugu Lige za prvaka 1. HRL U15 regije 1, odigranom u Gospiću, imali smo polovičan uspjeh. Pobijedili smo ekipu "Senja" rezultatom 22:20, a izgubili smo od domaćina "Gospića" s 23:21. Utakmicu protiv "Senja" započeli smo odlično te smo na samom otvaranju poveli 5:0, a tu smo tu prednost zadržali do poluvremena. Od početka drugog dijela protivnička ekipa polako nagriza našu prednost, pa u 34. i 38. minuti semafor pokazuje samo plus jedan u našu korist. Na sreću, u samoj završnici smo postigli dva vezana pogotka, te nismo dopustili preokret.
U utakmici protiv "Gospića" se do sredine drugog poluvremena praktički igralo gol za gol, a onda se domaćini odvajaju na pet pogodaka prednosti. Nakon toga, s dvije mini-serije, dolazimo na samo jedan pogodak zaostatka, no u odlučujućim trenucima promašujemo kontranapad i bodovi ostaju u Gospiću.
U ovim utakmicama, kao i u utakmicama prvog kruga, koje smo izgubili u samim završnicama, zbog ozlijeda i bolesti nedostajalo nam je nekoliko igrača iz početne postave. Dobivenu priliku je zato u potpunosti iskoristio Domagoj Car, koji je odlično odigrao utakmicu protiv "Gospića".
Naši najbolji strijelci bili su Mauro Rak sa 16 i Luka Pleša s 9 postignutih pogodaka.

crikva.hr

Podijelite