Društvo Naša djeca Grada Crikvenice obilježava 70 godina djelovanja

Društvo Naša djeca Grada Crikvenice obilježava 70 godina kontinuiranog djelovanja i tim će se povodom održati Svečana sjednica u ponedjeljak 14.11.2022. u 18.00 u Dvorani Zora (Vinodolska 1).

Ove godine Društvo Naša djeca Grada Crikvenice obilježava punih 70 godina svog rada i djelovanja. Sad već davnog 18. studenog 1952. osnovano je Društvo Naša djeca Crikvenica i to samo dvije godine nakon osnivanja Društva Naša djeca u tadašnjoj Narodnoj Republici Hrvatskoj. Bio je to iskorak prema rješavanju brojnih dječjih problema, najprije onih egzistencijalnih i životnih a kasnije i dječjih potreba na području obrazovanja, kulture i društvenog života općenito.
Jedan od osnivača i prvi predsjednik DND Crikvenice bio je Anđelko Manestar, a Društvo su kasnije vodile Đurđa Pilaš, Boja Butorac, Miroslava Matejčić, Mirjana Pahlić, Mubešira – Šira Tomić te današnja predsjednica Branka Cvija. Svi predsjednici ali i brojni članovi društva dali su nesebično puno ljubavi, zadovoljstva, smijeha i radosti djeci. Svojim su volonterskim radom oplemenili i obogatili generacije djece novim sadržajima, a sve samo s jednom svrhom – ljubav djeci prije svega.
Povodom obilježavanja sedamdesete godišnjice Društvo Naša djeca Grada Crikvenice zajedno s Muzejom Grada Crikvenice pripremio je zanimljiv program. U ponedjeljak 14. studenog u Dvorani Zora s početkom u 18,00 sati održat će se Svečana sjednica DND Grada Crikvenice.

Dan kasnije predviđeno je u 17,00 sati stručno predavanje Marije Miškulin, dipl. psih. – prof pod nazivom Dječja igra a nakon toga od 18,00 sati u Muzeju Grada Crikvenice otvara se izložba 70. godina Društva Naša djeca Grada Crikvenice koja nam uz kratki pregled povijesti DND Grada Crikvenice donosi Vremeplov dječje igre. Posjetitelji će imati priliku pogledati prekrasnu zbirku igračaka iz druge polovine 20. stoljeća, upoznati simpatične crikveničke blizance i prisjetiti se nezaboravnog Profesora Baltazara. Ova je izložba napravljena za djecu, no vjerujemo da će i odrasli uživati. Možete ju pogledati sve do 30. prosinca i uistinu je lijep uvod u adventsko vrijeme koje nam dolazi.
U srijedu i četvrtak djeca mogu uživati u kulturno – umjetničkom programu Djeca djeci u Gradskoj sportskoj dvorani s početkom u 18,00 sati a program završava u četvrtak kreativnom radionicom za djecu Naš svijet je u bojama na Trgu Stjepana Radića.

Program obilježavanja 70 godina djelovanja DND Grada Crikvenica imat će ove sadržaje:

Ponedjeljak 14.11.2022. - 18:00 - Dvorana Zora: svečana sjednica DND GRADA CRIKVENICE

Utorak 15.11.2022. - 17:00 - Gradska vijećnica: stručno predavanje DJEČJA IGRA (Marija Miškulin dipl. psih.-prof.)

Utorak 15.11.2022. -18:00 - Muzej Grada Crikvenice: otvorenje izložbe70 GODINA DND GRADA CRIKVENICE (izložba ostaje otvorena do 30. prosinca 2022.

Srijeda 16.11.2022. - 18:00 - Gradska sportska dvorana: kulturno-umjetnički program DJECA DJECI

Četvrtak 17.11.2022. - 9:00–11:00 - Trg Stjepana Radića: kreativna radionica NAŠ SVIJET JE U BOJAMA

crikva.hr

Podijelite