Dorijan Skoblar u hotelu "Miramare" održao edukaciju za barmene

1,2 - Dorijan Skoblar
3 - Polaznici edukacije

U obnovljenom crikveničkom hotelu "Miramare" održana je edukacija osoblja o baru, barskom poslovanju i koktelima pod nazivom "WE ARE CREATED TO CREATE ". Riječ je o zanimljivom projektu Dorijana Skoblara, mladog barmena iz Rijeke čiji su kokteli postali apsolutni hit ljetnih terasa. 
Edukacija je održana u tri segmenta od 18. do 20. veljače. Tri sata dnevno bila su raspoređena na učenje o baru, koktelu kao vrsti pića, podjeli koktela, moderniziranju klasičnih receptura, zanimanju barmena, barskoj opremi i inventaru, tehnikama rada u baru, izradi barske karte, miksologiji i flairu. 
Dorijan Skoblar, brand ambassador je tvrtke G3 Spirits, jedne od najvećih uvoznika stranih brendova poput Jägermeistera, Hendricks gina, Monkey Shoulder whiskya , Thomas Henry bezalkoholnih gaziranih pića i tonika te ostalih nagrađivanih brendova. Njegove koktele možete probati u Teatro Lounge Baru u Rijeci koji uskoro najavljuje još jedan level više čime se želi istaknuti od ostalih ugostiteljskih objekata. Edukacija je ovoga puta zbog epidemioloških mjera bila ograničena na 10 polaznika.
O svom projektu Dorijan Skoblar je rekao:
- Dio ugostitelja, ali prvenstveno svi polaznici bogatiji su za nove trendove u svijetu bartendinga. Moj projekt zove se WE ARE CREATED TO CREATE čime sam želio istaknuti bit svakog KREATIVNOG pojedinca oko samo jednog natočenog pića. Tri dana je malo za nešto konkretnije naučiti. Cijelo predavanje sam sastavio na način da shvatimo da je upravo riječ koktel nešto jako jednostavno, normalno i puno više od "pića za ljetne dane". Sudionici su dobili i skripte u kojima se krije sve bitno ovog našeg lijepog posla. 
Drugog dana predavanja moje iznenađenje bio je veliki coffee znalac Domagoj Trusić iz Hug&Punch Coffee, koji je polaznike učio osnovama pripremanja kave. Jako sam zadovoljan, zahvaljujem svim sudionicima, sponzorima i organizatorima kao i hotelu "Miramare". Do sljedećeg puta, nadam se u većem broju, dobar mix želim. - izjavio je Skoblar.
Prije početka edukacije nazočne je pozdravio predsjednik Udruženja obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine Kristijan Košćić koji je istakao da je edukacija hvale vrijedna kako bi se kolegice i kolege obrtnici što bolje pripremili za rad i usvojili potrebna znanja i vještine, uz želju da se ugostiteljski objekti otvore čim prije.
Prisutnima se obratio i Siniša Čakarević u ime organizatora tvrtke "Jupi" d.o.o. Edukaciju su sponzorirali Udruženje obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine, TZG Crikvenice, "G3 spirits", "Monty's", "Coca Cola", "Manuel caffe", "Mandy" d.o.o., trgovina "Golman", beach bar "Tunar" i beach bar "Box" Omorika.  

crikva.hr

Podijelite