Dominacija jedriličara "Vala" na Novljanskoj regati

Najmlađi jedriličari JD "Val" u klasi Optimist i klasi ILCA 4  nastupili su na Novljanskoj regati u Novom Vinodolskom.
Na regati je nastupilo 52 jedriličara i jedriličaki iz Hrvatske, a JD "Val" je imao dvanaest natjecatelja u klasi Optimist te tri natjecateljice u klasi ILCA 4.  
Odlična  je bila cijela ekipa, najbolje plasirani bio je Borna Mohač na prvom  mjestu, Laura Čugalj je zauzela ukupno treće mjesto, a u konkurenciji djevojčica bila je druga. Rita Lukarić je prvoplasirana djevojčica do 12 g. te treća u konkurenciji djevojčica, a u ukupnom plasmanu na odličnom šestom mjestu, Ena Mohač je u konkurenciji djevojčica do 12 g. zauzela drugo mjesto. U prvih deset još su se svrstali Niko Katunar na četvrtom mjestu, Toma Kukuljan na sedmom te Dorian Car na devetom mjestu.
Najmlađi Ena, Tena Karlović i Sandro Mato Car pokazuju sve bolje jedrenje te će u budućnosti biti top jedriličari. Šteta za Sandra koji je jednu regatu diskvalificiran radi preuranjenog starta, inače bi njegov rezultat bio još bolji, ali to je dio procesa koji se mora proći da bi bio dobar starter.  

U klasi ILCA 4 naše djevojke Doria Pajan, Dora Švast i Adriana Mužević odlično su jedrile nakon samo mjesec dana treninga u novoj klasi. Doria je regatu završila kao treća, a u konkurenciji djevojčica osvojila prvo mjesto, Dora treća djevojčica. Odlična je to motivacija za daljnji rad.  

U subotu su odjedrena  tri plova po levantu snage 6-8 čvorova, dok se u nedjelju nije jedrilo zbog nedostatka vjetra. Pohvale za odličnu organizaciju regate idu Jedriličarskom klubu "Burin" iz Novog Vinodolskog.

Rezultati naših jedriličara:

KLASA OPTIMIST

1. Borna Mohač
3. Laura Čugalj  (2. djevojčica)
4. Niko Katunar
6. Rita Lukarić (1. djevojčica do 12 g., 3. djevojčica)
7. Toma  Kukuljan
9. Dorian Car
12. Ena Mohač (2. djevojčica do 12 g.)
18. Filip  Dragojević
19. Tena  Karlović
30. Sandro Mato Car
37. Toni Turina
39. Lucijan  Penava  

KLASA ILCA 4:  
3. Doria Pajan (1. djevojčica)
6. Dora Švast  (3. djevojčica)
7. Adriana Mužević  

Podijelite