Dodijeljene nagrade "Sportski ponos grada"

1 - Karlo Šaban, Lovro Šipek i Filip Klarić (Boćarski klub "Sveti Jakov")
2 - Jedriličari "Vala"
3 - Ira Đerić Hasanac i Klara Šimić
4 - Damir Rukavina i Matija Car
5 - Tara Škiljan
6 - Damir Rukavina i članovi TKD "Intense"
6 - Tara, Ira i Klara
8 - Matej Uremović i Ante Vičević, predsjednik Boksačkog saveza PGŽ

Jučer je u dvorani „Zora“ u Gradskoj vijećnici održana svečana podjela priznanja Sportski ponos grada za sve sportaše s područja Grada Crikvenice koji su na bilo koji način sudjelovali na nekom od europskih ili svjetskih natjecanja tijekom 2019. godine.
Ovu novosmišljenu nagradu (sportaši su inače priznanja za sudjelovanje na europskim i svjetskim natjecanjima dobivali na godišnjem proglašenju najboljih sportaša godine) je dodjeljivao gradonačelnik Damir  Rukavina, a dobilo ih je tridesetak sportaša.
Među njima su bili i jedini koji su sa Svjetskog prvenstva donijeli odličja u naš grad – sjajni boćari „Svetog Jakova“ Karlo Šaban (inače aktualni svjetski juniorski prvak), Lovro Šipek i Filip Klarić, osvajači ukupno 5 brončanih medalja.
Uz njih osvajač medalje na Svjetskom prvenstvu je i sportski ribolovac Siniša Budisavljević, član „Tunere“ u sastavu reprezentacije Hrvatske koja je osvojila srebrnu medalju.
Nagradu Sportski ponos grada dobio je i Matej Uremović, član Boksačkog kluba „Rijeka“ koji je sudjelovao na Europskom prvenstvu u boksu za mlađe seniore u Rusiji.
Najviše nagrada Sportski ponos grada dobili su jedriličari JD „Val“ i njihovi treneri Robert Jurinčić i Sven Katnić. Na Svjetskom prvenstvu u klasi Laser 4.7 u Kanadi nastupile su Nika Manestar (6. mjesto) i Ursula Balas (9. mjesto), a u klasi Optimist Tin Fike koji je na SP na Karibima zauzeo 150. mjestu od 255 natjecatelja.
Najbolji rezultat na europskim prvenstvima postigla je Ursula Balas koja je u klasi Laser 4.7 na EP u Francuskoj osvojila srebrnu medalju, a na istom natjecanju sudjelovale su Nika Manestar, Carla De Carina i Bianka Maria Ornik. Na Europskom prvenstvu u klasi Laser Radial u Portu nastupio je Frano Šestan te na Europskom prvenstvu za juniore u Grčkoj, a Edo Fike je nastupio na EP u Francuskoj u klasi Optimist.
Nagrađene su i plesačice Ira Đerić Hasanac i Klara Šimić članice "Dance Queen" plesnog kluba iz Kraljevice.
Ira Đerić Hasanac je sudjelovala na SP u Portugalu u mini starijoj kategoriji u disciplini solo Jazz &Show. U konkurenciji 25 najboljih plesačica, osvojila je 7. mjesto, a u solo nastupu u mini starijoj kategoriji u disciplini modern, u  konkurenciji 27 plesačica, osvojila 9. mjesto. Nakon toga Ira je nastupila na SP u Njemačkoj na kojem je nastupila u četiri discipline: Solo, Duo, Grupa, Formacija i Produkcija, te osvojila 4., 13.15.,18. i 22 mjesto. Na SP u Poljskoj, početkom prosinca Ira osvaja 7. mjesto od 53 plesačice, u disciplini Solo modern & contemporary dance  
Klara Šimić je nastupila na dva Svjetska prvenstva, u Njemačkoj u studenom, gdje se predstavila solo točkom i osvojila 26. mjesto od 33 natjecateljice. U nastupu dueta sa partnericom, osvojila je 13. mjesto od 26. natjecateljica. U još tri grupne točke osvaja 15; 18 . i 4. mjesto s koreografijom „Welcome to the Notre Dame“. Na SP u Poljskoj u prosincu, nastupila je sa solo točkom i osvojila odlično 10. mjesto od 40 natjecateljica.
Matija Car, rukometaš RK „Mornar Crikvenica“, nastupio je u sastavu hrvatske kadetske reprezentacije na Europskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u Azerbajdžanu, gdje je osvojio zlatnu medalju.
Članovi Pikado kluba „999“ su u lipnju ove godine nastupali na na EDU klupskom Prvenstvu Europe održanom u talijanskom gradu Caorleu gdje su osvojili 5. mjesto u sastavu Steven Miles, Danko Dukić, Dalibor Car, Dino Lovrić, Dino Strizić, Robert Frković i Ivica Hanževački.
Na Europskom prvenstvu u šahu za mlade u Bratislavi nastupila je Tara Škiljan, članica Šahovskog kluba „Crikvenica“. Igrala je u konkurenciji do 8 godina.
Na Europskom prvenstvu u Novigradu nastupili su članovi Taekwondoo kluba „Intense“ iz Selca Rene Kaliman, Emanuel Surop, Lucija Mrnjec i Patrik Berger. Rene je osvojo 1. mjesto u kategoriji 15 -17 godina do 50 kg, Emanuel Surop 1. mjesto u kategoriji do 12 godina do 40 kg, Lucija Mrnjec 2. mjesto u kategoriji djevojaka od 13 do 17 godina do 55 kg. Trener Boris Kaliman je vodio hrvatsku ekipu na EP u kickboxingu u Mađarskoj na kojem je Rene osvojio 5. mjesto, a reprezentacija Hrvatske ukupno 7 mjesto.
Ivana Budisavljević članica ŠRD „Tunera“ je nastupila za hrvatsku U21 reprezentaciju na SP u Italiji u disciplini štapom s obale te se plasirala na 31. mjesto pojedinačno i 6. ekipno mjesto s reprezentacijom Hrvatske.  

Iz nepoznatog razloga na ovoj dodjeli nije ni spomenut crikvenički rukometaš Kristian Bećiri koji je u sastavu reprezentacije Hrvatske nastupio na Svjetskom rukometnom prvenstvu za seniore održanom u siječnju ove godine u Njemačkoj i Danskoj.

Ivica Šubat  

Podijelite