Dobar otpor prvoligašu

KUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA

CRIKVENICA - KVARNER 2010  66:80 (12:15, 17:18, 14:19, 23:28)

Crikvenica, 26.10.2022. Dvorana OŠ Zvonka Cara. Gledatelja: 120. Suci: Šverko, Sušanj i Komadina.

CRIKVENICA: Latin, Šulentić 23, Šamanić 11, Car, Karabaić 19, Mandžuka 4, Vilušić 4, Sviben, Domijan, Dragičević 3, Zorić 2. Trener Dragojević.

KVARNER 2010: Fells 22, Naletilić 9, Delpin 5, Jashari 9, Vucić, Baćac-Simper 3, Cvitković 8, Kostić, Damjanović 18, Štemberger 6. Trener: Pavić.

Trice: "Crikvenica": 6 (Šulentić 4, Šamanić 1, Dragičević 1); "Kvarner 2010": 12 (Naletilić 3, Jashari 3, Fells 2, Štemberger 2, Delpin 1, Baćac-Simper 1) 

Košarkaši "Kvarnera 2010", vodeća momčad 1. lige morali su se poprilično pomučiti kako bi pobijedili košarkaše "Crikvenice" u regionalnoj završnici Kupa Krešimira Čosića igranoj sinoć u dvorani OŠ Zvonka Cara.
Gotovo tri četvrtine domaći košarkaši su držali priključak s favoriziranim gostima koji se nikako nisu mogli odvojiti na razliku koja bi im osiguravala mirnu utakmicu. Uspjelo im je to tek sredinom zadnje četvrtine kad su se odvojili na dvoznamenkastu prednost. Tada je do izražaja došla njihova bolja pripremljenost, šira klupa i naravno kvaliteta, posebno Fellsa.
Trener "Crikvenice" Zoran Dragojević na raspolaganju nije imao ozlijeđenog Marija Perića, pa je većinu utakmice rotirao šestoricu igrača (Vilušić, Mandžuka, Šamanić, Karabaić, Šulentić i Zorić). Dodatni problemi nastali su kad je koncem prvog dijela iskusni Zorić napravio četvrtu osobnu, a dotad se odlično nosio s mladim centrima gostiju.
Jako dobro je prvu dionicu odigrao Josip Karabaić (15 p), a u zadnjoj četvrtini opet je zablistao Marko Šulentić, postigavši 15 koševa od čega 3 trice. Dobru utakmicu odigrao je na playu mladi Bruno Vilušić, tako da je na koncu dojam o igri "Crikvenice" u ovoj utakmici sasvim solidan.
U zadnjoj četvrtini u igru su ušli svi domaći igrači koji su bili u zapisniku, a mladi Marko Dragičević je iskoristio priliku da tricom zaključi sinoćnju izvedbu košarkaša "Crikvenice".
U subotu naše košarkaše očekuje teško gostovanje u Karlovcu u nastavku ligaškog natjecanja, međutim sudeći po atmosferi u momčadi možemo očekivati uspješno gostovanje.

Ivioca Šubat

Podijelite