Delegacija Grada Crikvenice posjetila Orlovu

Proteklog vikenda, delegacija Grada Crikvenice, na čelu s predsjednicom Gradskog vijeća Vesnom Car Samsa, posjetila je mjesto Orlová u Češkoj. Posjet je bio usmjeren na sudjelovanje u proslavi Dana mjesta Orlová.
Odnosi između Orlove i Crikvenice datiraju još od 2010. godine, kada je potpisan Sporazum o suradnji između ova dva grada. Cilj sporazuma bio je promicanje suradnje između pojedinaca, društveno angažiranih organizacija i udruga, kao i razvoj prijateljskih veza i pozitivnih vrijednosti koje dijele Hrvatska i Češka.
Crikvenica, poznata po svojoj rivijeri, sunčanom vremenu i šarmantnim turističkim mjestima, kao što su Jadranovo, Dramalj, Selce i sama Crikvenica, pruža idealno okruženje za razvoj ovakvih međunarodnih veza. Orlová, s druge strane, predstavlja važnog partnera u ovoj suradnji, gdje su delegacije iz Crikvenice sudjelovale u raznim događanjima, uključujući proslave i obilježavanja važnih datuma.

Ovo prijateljstvo ne samo da jača veze između dviju zajednica, već i promiče kulturu, turizam i međusobno razumijevanje. Prijateljstvo Crikvenice i Orlove je primjer kako dva grada mogu zajedno raditi na izgradnji bolje budućnosti za svoje građane i širu zajednicu.  

Foto: Grad Crikvenica

Podijelite