"Dani turizma" u Selcu


Pred 128 godina, točnije 4. kolovoza 1894. godine, u Selcu je otvoreno prvo javno uređeno kupalište. Osim što je važan dio tradicije, taj se dan smatra početkom organiziranog turizma moga mjesta. U čast tome, više od pola stoljeća obilježava se vrijedna tradicija te vlada slavljeničko raspoloženje. Manifestacija tome u čast nekada se zvala Venecijanska noć. Poslije je dobila naziv "Dani turizma". Ovogodišnji će se "Dani turizma" održati 3. i 4. kolovoza.

Prvi dan manifestacije, 3. kolovoza, srijeda, počinje programom „Ususret Danu turizma“ i nastupima KUD-a „Neven“ Selce i gostiju u centru u 20:00 sati. Osim KUD-a „Neven", zabavljat će nas i KUD „Bribir“, Limena glazba Selce, Mažoretkinje Grada Crikvenice, VIS „Bonaca“ Senj te glazbeni sastav „Crazy Rock“.

Četvrtak, 4. kolovoza, nudi zabavu od jutarnjih sati, točnije od 10:00. Gastro i glazbena ponuda sadrži ribice i vino uz glazbenu kulisu „Trio Crikvenice“.
Večernja fešta počinje važnim tradicionalnim dijelom proslave – iz selačke luke na panoramsku vožnju kreću barke osvijetljene feralima i ukrašene jasenovim granama. Na čelu ove romantične morske karavane bit će drveni jedrenjak „Paša“.
Igor Delač i grupa „Point“ pobrinut će se za glazbeno-scenski spektakl. Ponoć je, kao i svake godine, rezervirana za vatromet, koji će uljepšati ovu ljetnu noć.

"Dani turizma" su manifestacija koja je dio „Crikvenica Summer Showtimea“, ljetnog mozaika koji ujedinjuje događanja u srpnju i kolovozu na crikveničkoj rivijeri.

Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice
Suorganizatori: KUD „Neven“ Selce, ŠRK „Oslić“, Udruga mladih Selce, Caffe bar „Mario“
Pokrovitelji: Grad Crikvenica, ŽLU Crikvenica i „Eko-Murvica“ d.o.o.

crikva.hr

Podijelite