Danas velika utakmica boćara "Svetog Jakova"


Najjača liga hrvatskog boćanja, Hrvatska superliga u sezoni 2022./2023. imat će 8 klubova. U njoj će igrati "Biston" (Brela), "Istra Poreč", "Pazin" "Zrinjevac" (Zagreb), "Pula", "Metković", "Sokol Orbico" (Dugopolje) i pobjednik utakmice između riječog "Vargona" i "Svetog Jakova" iz Jadranova.
U odnosu na prošlu sezonu Superliga je smanjena za dva kluba, pa "Sveti Jakov", prvak 1. hrvatske lige - sjever mora za ulazak u najviši rang natjecanja hrvatskog boćanja razigravati s osmoplasiranom momčadi sezone, a to je bio riječki "Vargon".
Utakmica između "Svetog Jakova" i riječkog"Vargona" (nekad "Benčića"), kluba koji je institucija hrvatskog boćanja, igra se danas na boćalištu BK "Krk" u Krku s početkom u 15:00 sati

Da se netko prije desetak godina na jogu u Jadranovu usudio samo spomenuti da će se ovakva utakmica dogoditi, proglasili bi ga munjenim, ili bi bili malo blaži "jer da je čovik malo preveć popil". Ipak ovo je stvarnost.
Boćari "Svetog Jakova" danas igraju jednu od najvažnijih utakmica u svojoj povijesti, a ulazak u ligu među 8 najboljih hrvatskih momčadi domet je koji premašuje sve što je dosad u momčadskoj konkurenciji napravila jedna momčad s područja Grada Crikvenice, u bilo kojem sportu.
Poželimo Jakovarima da danas pobijede i da se plasiraju u Superligu, uistinu su to zaslužili, premda će biti oslabljeni izostankom voditelja momčadi Vjekoslava Matetića koji se još nije vratio iz Alžira s Mediteranskih igara. Oslabljen će biti i "Vargon", njihov igrač Dean Klarić je izbornik ženske reprezentacije Hrvatske i također je još u Oranu.

Ivica Šubat

Podijelite