Danas u Selcu Smotra udruga u kulturi Grada Crikvenice

Već više od dvadeset godina udruge u kulturi Grada Crikvenice priređuju smotru glazbe, folklora, pjesme i plesa. Smotra je vrhunac svega što se je u tijeku godine dogodilo u kulturnom stvaralaštvu grada. Udruge u kulturi Grada Crikvenice odrađuju svoje programe na području Grada a i šire. Svaka ima svoje područje djelovanja, pa je i šarolikost nastupa na samoj smotri jedan od posebnih događaja. Posebnost je što svake godine druga udruga preuzima organizaciju smotre. Dugi niz godina smotra se je održavala u Gradskoj sportskoj dvorani, da bi se posljednjih godina preselila u mjesta u kojima djeluju pojedine udruge. Ove je godine domaćin KUD Neven Selce, a smotra će se održati na glavnom trgu u Selcima.

Smotra udruga u kulturi grada Crikvenice – subota 9. rujna 2023. 17,00 sati Selce:
KUD Jelena iz Dramlja predstavit će se ženskom klapom Sv. Jelena. KUD Martin Matetić iz Jadranova predstavit će se sa mješovitim pjevačkim zborom i muškom klapom, KUD Neven Selce predstavit će se mješovitim pjevačkim zborom. Selačke mažuretkinje koje su tek počele s radom nastupiti će sa Limenom glazbom Selce, Udruga umirovljenika sa svojom tradicionalnom folklornom sekcijom. Svoju točku izvesti će i članica plesne skupine Dance Quen učenica 8. razreda osnovne škole, naša sugrađanka Klara Šimić.
Ove godine po prvi je put u naša kulturna događanja uključena i Udruga uspjeh, udruga  djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom grada Crikvenice i njeni članovi Tara Turina i Dominik Bosanac. Sve će to začiniti nastup Limene glazbe Selce.

crikva.hr

Podijelite