Danas startaju košarkaši i rukometaši

Danas počinje nova natjecateljska sezona košarkaša „Crikvenice“ i rukometaša „Mornara Dramalj-Crikvenica“.
U Gradskoj sportskoj dvorani na rasporedu je dvostruki program, najprije u 17:00 igraju rukometaši, a onda u 20:00 počinje utakmica košarkaša. U pauzi poslije završetka rukometne (18:30) i početka košarkaške utakmice (20:00) u dvoranskom kafiću možete na velikom ekranu pratiti nogometnu utakmicu između „Rijeke“ i „Hajduka“

Košarkaši „Crikvenice“ u visokom društvu
Osvajanjem naslova prvaka prošle sezone u 2. ligi zapad košarkaši „Crikvenice“ dobili su (nakon kvalifikacija i širenja lige) mogućnost igranja u 1. ligi košarka. Riječ je o drugom razredu hrvatske košarke, u kojem se od klubova iz naše regije još natječu „Kvarner 2010“ i „Stoja“, dok je „Depolink Škrljevo“ stepenicu više, u Premier ligi.
U prvoligaška nadmetanja košarkaše „Crikvenice“ vodit će trener Zoran Dragojević Kizo, a u vođenju s klupe će mu pomagati dobro znano crikveničko košarkaško ime – Radovan Bačić Dado. Košarkaši „Crikvenice“ su se za igranje u višoj ligi pojačali s nekolicinom igrača, pa su tako iz „Kraljevice“ došli Marko Jurković i Denis Protega (povratnik u redove „Crikvenice“), iz „Kvarnera 2010“ došli su Blaž Matić i Gabriel Pepelar, iz „Kastva“ David Turk, zatim Borna Smoković, Filip Gazdić, i Luka Ćošić. Posebno veseli povratak Gabriela Beppe Tomasa koji je prošlu sezonu igrao za zagrebački „Bosco“. U sastavu iz prošle sezone nema Brune Vilušića koji je zbog studija u Zagrebu prešao u „Samobor“. Jezgru ekipe čine starosjedioci Alen Mandžuka, Bojan Šamanić, Sven Car i Josip Karabaić te ispod koša Marko Šulentić, Mario Perić, Zdeslav Zorić i Branko Sviben.
Prema riječima trenera Dragojevića cilj je zadržati status prvoligaša u predstojećoj sezoni i igrati brzu i dopadljivu košarku koja će privlačiti gledatelje u dvoranu. O protivnicima u ligi ne zna se previše, izvjesno je da će u krugu kandidata za naslov biti riječki „Kvarner 2010“ koji je složio respektabilnu momčad, a da će se nakon prvih nekoliko kola više znati kako će se pozicionirati momčadi u ligi.
O današnjem protiv zna se malo, a to je da se radi o drugoj momčadi „Cedevite junior“ sastavljenu od mladih i perspektivnih košarkaša protiv kojih „Crikvenica“ sigurno može tražiti pobjedu na startu.

Rukometaši favoriti za 1. mjesto
Prije košarkaša na parket Gradske sportske dvorane istrčat će u 17:00 sat rukometaši „Mornara Dramalj-Crikvenica“ u natjecanju 2. hrvatske lige rukometaša – zapad. Momčad i ove sezone vodi trener Tomislav Huljina, a ambicije rukometaša su osvajanje prvog mjesta i plasman u viši rang natjecanja. Za ostvarenje tog cilja ići će se utakmicu po utakmicu, uz namjeru da se igra moderan, brz i dopadljiv rukomet kakav gledatelji vole.
Na okupu je ostala mlada, vrlo perspektivna momčad koju predvode iskusnici Vlado Matejčić, Domagoj Margeta, Ivan Domijan i Ticijan Oroši. Ova bi sezona trebali poslužiti i za dodatnu afirmaciju te stjecanje iskustva vrlo nadarene generacije koja je na okupu od početku igranja rukometa i od koje se u budućnosti puno očekuje. Od prinova u ekipi su samo dva vratara, Senjanin Karlo Zrinski i Sanjin Troskot, bivši član „Trsata“, dok je u „Senj“ otišao Mislav Orlić.
Trener Huljina kao najveće konkurente u borbi za vrh ljestvice vidi pojačanu momčad „Senja“ i labinski „Rudar“, a sve će se više znati nakon nekoliko početnih kola. Osim prve momčadi počela su natjecanja i mlađih kategorije u Klubu na državnoj i županijskoj razini, a njih ima čak četiri, uz mini-rukomet.
„Mornar Dramalj-Crikvenica“ sada ima 105 registriranih igrača s kojima rade treneri Tomislav Huljina, Tomislav Čupić, Ivica Žirovec, Matej Stupar i Kristina Grozdek.
Protiv današnjeg protivnika, mlade momčadi „Zameta 2“ naši rukometaši očekuju pobjedu i dobru igru na premijernoj utakmici.

crikva.hr

Podijelite