Danas počinje trodnevni festival košarkaških veterana "Old Stars Zagreb 2023."

Crikvenica je i ove godine domaćin najdugovječnijeg turnira košarkaških veterana u regiji, "Old Stars Zagreb", koji se neprekidno održava od 1989. godine do danas. Prvo izdanje turnira održalo se kao popratna manifestacija Europskog prvenstva 1989. godine u Zagrebu, kad je legendarni zagrebački košarkaški djelatnik Dragutin Drofenik okupio skupinu suradnika koji su činili organizacijski odbor i pokrenuli turnir. 
Pobjednik prvog turnira bila je momčad "Zadra" za koju su igrali Krešo Ćosić, Pino Giergia, Čedo Perinčić i drugi zadarski košarkaški veterani. Zadrani su u finalu pobijedili ljubljansku "Olimpiju" predvođenu Ivom Danevom, Jelovcem i drugima, a veliko finale sudio je David Turner. Turnir se igrao u zagrebačkoj "Kutiji šibica", finalnu utakmicu pratilo je 1.500 gledatelja, a još ih je toliko ostalo pred vratima dvorane, jer mjesta u dvorani više nije bilo.
Od tada pa do danas turnir je održan 33 puta u nekoliko hrvatskih gradova, a čak 13 puta je održan u Crikvenici. Sadašnji glavni tajnik udruge "Old Stars Zagreb '89" Ivica Šubat je u suradnji s upravom Košarkaškog kluba "Crikvenica" i ove godine uspio turnir dovesti u Crikvenicu, a u tome je imao podršku Grada Crikvenice i Turističke zajednice Grada Crikvenice.
Naime, turnir osim sportskog ima velik promidžbeni i gospodarski značaj, danas će u Crikvenicu doći tristotinjak košarkaša i košarkašica sudionika turnira, koji su na glasu kao "dobri potrošači".
Uz nadmetanja na parketu Gradske sportske dvorane i sportske dvorane OŠ Zvonka Cara održat će se i zabavna "Košarkaška noć" u novouređenom lounge baru "Sabbia". Nastupit će popularni dvojac "Extra Robi & Prco", a kako je zabava otvorenog tipa, veteranima će se u subotu navečer moći pridružiti svi koji žele.
 
Turnir počinje danas u 17:00 sati, u sportskoj dvorani OŠ sastat će se najprije veteranke, beogradske "Šizike" igrat će protiv riječkih "Rožica". U istom terminu u Gradskoj sportskoj dvorani igra kombinirana veteranska momčad sastavljena od igrača "Crikvenice" i "Belišća" koja će za protivnike imati slovensku momčad "Kaja Grosuplje".
Nakon prvih utakmica u obje dvorane igraju se još po četiri utakmice.
Turnir se nastavlja u subotu ujutro i traje cijeloga dana, a finalne utakmice na rasporedu su u nedjelju.
Jedno je sigurno, dobre zabave i veselog druženja neće nedostajati, s puno podsjećanja na dobra stara košarkaška vremena.
Na utakmice i "Košarkašku noć pozvani su svi koji žele na djelu vidjeti nekadašnje košarkaške majstore.

crikva.hr 

Podijelite