Danas počinje nova prvoligaška rukometna sezona - Egon Paljar: u Zadar idemo po dva boda

Fotografija 1:  Rukometni klub “Crikvenica”: Dražen Sertić, Tomislav Karaula, Teo Daskijević, Bruno Derossi, Mateo Dokoza, Dorian Mazzarolli, Nevio Mijić, Tomislav Huljina, Egon Paljar (trener), Ljubo Lastrić (tehniko) (stoje), Borut Posarić, Toni Melon, Stjepan Banošić, Antonio Stanić, Damir Sertić, Matej Stupar, Borna Lončarić i Viktor Derossi. Nedostaju: Arian Benić, Dalibor Kapelari i Albin Mutiši.    

Fotografija 2: Egon Paljar, trener rukometaša „Crikvenice“  

Rukometaši „Crikvenice“ utakmicom u Zadru protiv istoimenog domaćina večeras počinju natjecanje u 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi – jug. Od ove je sezone 1. rukometna liga podijeljena u dvije skupine, na sjevernu (sa 14 klubova) i južnu u kojoj će biti ukupno 12 rukometnih družina. Naši će rukometaši za protivnike imati „Biograd“, „Split“, „Mladi rudar“ (Labin), „Buzet“, „Solin“, „Metković 1963.“, „Hrvatski dragovoljac“ (Dugi Rat), „Zadar“, „Dubrovnik“, „Kozalu“ i „Dubrovnik“. Prvak lige plasirat će se u Premier ligu, naše najjače rukometno ligaško natjecanje, dok će posljednja dva kluba ispasti u drugu ligu. Iz samog popisa klubova je vidljivo kako je ova liga vrlo zahtjevna (i skupa), tako da naše rukometaše očekuje zanimljiva i naporna sezona. Trener rukometaša „Crikvenice“ bit će i nadalje Egon Paljar, još jedno veliko rukometno ime, koji je optimističan glede nastupa svojih rukometaša:

- U Zadar idemo pobijediti i na najbolji mogući način otvoriti prvenstvo. Uvjeren sam da to možemo jer smo dobro radili na pripremama (hvala Draganu, našem kondicijskom treneru). Dobili smo osjetno pojačanje u Tomislavu Huljini sjajnom pivotu koji je posljednjih godina igrao u Francuskoj i Njemačkoj. Vratio se i Domagoj Mazzarolli, tako da će uz braću Sertić i kapetana Stanića oni biti oslonac momčadi. Očekujem da će se igrama i radom na treninzima nametnuti i neki od naših mlađih igrača koji sigurno imaju potencijal, pa smatram da nas očekuje jedna uspješna natjecateljska sezona. Bili bi zadovoljni plasmanom negdje u gornjem dijelu sredine ljestvice, dok će se po mojoj procjeni za sam vrh boriti „Split“ i „Buzet“. Važno je naglasiti kako je sada u Klubu situacija konsolidirana, tako da s puno samopouzdanja idemo naprijed – zaključio je Paljar.  

I. Šubat

Podijelite