Danas 113. plivački maraton Šilo - Crikvenica

Danas se održava tradicionalni, 113. po redu Plivački maraton Šilo-Crikvenica, a krajnji rok za prijavu bio je 8. kolovoza. Ovogodišnji broj prijavljenih natjecatelja je gotovo 400. Naš maraton ruši sve vrste granica – od onih geografskih do spolnih i dobnih. Naime, najmlađi natjecatelj ima 10 godina i dolazi iz Bosne i Hercegovine, a najstariji ima 74 godine i očekujemo ga iz Slovenije.
Plivači dolaze i s drugih kontinenata, iz dalekih zemalja, kao što su SAD, Australija, Velika Britanija, Poljska Belgija, Njemačka, Francuska i mnoge druge. Točnije, osim iz Hrvatske, natjecatelji dolaze iz još 19 zemalja širom svijeta. Natječu se i obitelji, dva para blizanaca, 65 maloljetnika…
S područja Rivijere Crikvenica natjecat će se 42 plivača.
Kao i svake godine do sada, maraton će se plivati na blagdan Velike Gospe, koja je zaštitnica Grada Crikvenice. Dužina plivačke staze iznosi 3500 m. Start natjecanja je u 18:00 sati u Šilu na otoku Krku, a cilj na Gradskom plivalištu u Crikvenici, na vanjskome zidu zapadnog lukobrana.
Maraton se boduje za natjecanje CRO-CUP-a Hrvatskoga saveza daljinskog plivanja, a za vrijeme natjecanja se primjenjuju njihova pravila, koja provode vrhovni sudac i sudački žiri. Žene i muškarci se natječu istodobno, ali se rezultati ocjenjuju odvojeno, i to u ukupno 18 kategorija.

crikva.hr

Podijelite