Dan sjećanja u Gradu Crikvenici

1 - Članovi Kluba vijećnika SDP-PGS u Gradskom vijeću
2 - Predstavnici crikveničkog ogranka PGS-a

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, obilježili su na području Grada Crikvenice brojni građani, od onih najmlađih do najstarijih.
Učenici Osnovne škole Zvonka Cara, Područne škole Selce zapalili su svijeće u centru Selca:
- Rata u Vukovaru se ne sjećamo. Maleni smo. Ipak smo dovoljno veliki da razumijemo koliko je teško izgubiti majku, oca ili prijatelja. Dovoljno smo veliki da slušamo o našoj povijesti, zatvorimo oči kada vidimo krv, tugujemo kada vidimo nesreću i zato svima poželimo samo – mir. Mir poželimo pjesmom, sjećanja podijelimo tekstom, lijepom riječi, a zapaljenom svijećom oblikujmo srce, jer ono je simbol ljubavi. Znamo da volimo svoju domovinu. Zapalimo svijeću, neka gori, Za čovjeka koji je gorio, Za čovjeka koji je ljubio, Za čovjeka koji je žrtvom svjedočio, Da jest čovjek! - kazala je njihova učiteljica Anamarija Grbčić-Pahlić.

Obilježavanje je nastavljeno velikom bakljadom Udruge „Vavik vjerna Kirija“ na vijaduktu Dubračina, a potom je krenuo svečani mimohod, od parkirališta hotela „Kvarner Palace“, kroz Ulicu Tina Ujevića pa do spomenika u čast žrtvi grada heroja Vukovara, u Vukovarskoj ulici u Crikvenici.
Pred spomenikom su sudionici mimohoda, među kojima su bili crikvenički vatrogasci i policajci u odorama, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, vijećnici Gradskog vijeća i predstavnici Grada Crikvenice na čelu s gradonačelnikom Damirom Rukavinom i građani Grada Crikvenice, položili cvijeće i zapalili svijeće za sve poginule, nestale i stradale u Domovinskom ratu te minutom šutnje, s posebnim pijetetom, odali počast gradu heroju.

crikva.hr

Podijelite